Boligløsninger til supercyklister

Foto: Pixabay.

Kunne du aldrig drømme om at parkere din topfede cykel i cykelkælderen? Boligsiden.dk guider dig til de smarteste alternative cykelparkeringsløsninger og cykelværksteder.

Ifølge cyklistforbundet bliver 70.000 cykler meldt stjålet hvert år. Det svarer til, at der negles en cykel hvert ottende minut døgnet rundt. Vil du undgå cykeltyverierne, gælder det om at passe godt på jernhesten.

Det er jo ikke en havelåge, du har, vel? Det er et værdifuldt mesterstykke af dyre hjul og carbonstel, og lås er der ikke noget af – det ville være uhørt på denne tohjulede supercykel, der har kostet dig en arm og et ben. Så cyklen skal ikke stå i den fælles cykelkælder, det siger sig selv. Men hvor skal den så være?

Hæng cyklen op

Der findes et hav af superkreative og flotte opbevaringsløsninger til cykler, der skal bo i stuen sammen med dig. Men for at skære det ud i pap, så er det ikke bare opbevaringsløsninger til dyre cykler; det er opbevaringsløsninger til meget rene cykler! Skal du have cyklen hængende på din hvide væg, er det vitterlig ikke nogen god ide med mudrede dæk, og en hurtig klud over stellet er ikke nok, hvis du har været ude at køre på en regnvejrsdag. Det er med andre ord opbevaringsløsninger for meget dyre og rene cykler ejet af meget pertentlige mennesker.

Er det dig, så tjek disse otte opbevaringsmåder ud – her er endda også et eksempel på, at cyklen kan blive udenfor, hvis du vel at mærke har mulighed for at opsætte dit eget aflåste supercykelskab uden for ejendommen.

Effektiv garageopbevaring

Bor du i hus eller har du adgang til en garage, behøver du ikke være helt så pernitten og emsig med cykelrengøringen – selvom du formodentlig er det, for du kan ikke holde ud at parkere din supercykel med snavs på. Har du mange cykler, kan de fylde helt utrolig meget, hvis du blot parkerer dem ved siden af hinanden på gulvet. Du kan derfor overveje, om en mere effektiv opbevaring på væggen ikke vil være en god ide.

Bolig med eget cykelværksted

Er du fuldblodscyklist, og har du ikke plads til eget cykelværksted, er der heldigvis boliger med fællesfaciliteter, der også rummer et cykelværksted.

Se fx den superflotte andelsbolig på Lindkøpingvej i Roskilde, hvor der er fælles cykelværksted, der må benyttes af foreningens beboere.

Er du klar til at flytte i hus, har du flere muligheder for at få et godt cykelværksted med i købet. Er det ikke bare cykler, du vil rode med, men også ting der er langt større, skal du have en seriøs garage som den på Bogensevej i Odense, hvor der er intet mindre end 92 kvadratmeter værksted.

Find mere om