Boligejerne droppede håndværkerfradrag

Ifølge Epn.dk blev bolig-job-ordningen en fuser. Boligejerne har nemlig kun indberettet fradrag for en 1,6 mia. kr. – kun godt 1/3 af det ventede beløb. Læs mere på www.boligsiden.dk.

Langt færre end ventet har indtil videre benyttet skatteordningen om servicefradrag.

Skattevæsenet har netop lavet en foreløbig opgørelse af indberetningerne på servicefradraget, og tallene viser, at danskerne i langt mindre omfang end ventet har gjort brug af ordningen. Det skriver Epn.dk.

Læs også: Prisnedslaget på huse det største i flere år

I alt har 153.128 personer foreløbigt benyttet sig af ordningen sidste år, og indberettet fradrag for ca. 1,6 mia. kr., og skatteværdien af dette fradrag udgør godt 500 mio. kr., opgjort per 26. januar i år.

Langt under forventning

Forventningen i forbindelse med indførelsen af Bolig-Job-planen var, at det samlede indberettede fradrag for 2011 ville lande på knap 4,4 mia. kr., og skatteværdien af dette fradrag ville udgøre knap 1,5 mia. kr.

Et flertal i Folketinget har vedtaget, at ordningen også er gældende resten af året, indtil en kommende fradragsordning for investeringer i blandt andet nye varmeanlæg og isoleringstiltag træder i kraft, formentlig fra næste år.

LÆS OGSÅ: Renovering og ombygning

Ordningen gælder stadig

“Mange indberetter fortsat, og da sidste frist for indberetning for 2011 er sat til den 29. februar i år, er det for tidligt at konkludere, hvor stor den endelige interesse for ordningen bliver,” siger kontorchef Søren Schou, Skatteministeriet, i en kommentar til den noget skuffende opgørelse.

Læs også: Salgspriser på byggegrunde faldt med 16 pct. i 2011

Ordningen, der blev indført af den daværende VK-regering i april sidste år, giver hver voksen i en husstand et årligt fradrag på 15.000 kr. til håndværkerudgifter og serviceydelser som for eksempel rengøringshjælp.

Boligjobordningen skulle have været erstattet af en energirenoveringspulje, men denne er stadig under forhandling i Folketinget, og det er som nævnt endnu uvist, hvorvidt en sådan ordning i det hele taget kan vedtages.

Find mere om