Boligejerne betaler ydelsen til tiden

Foto: Boligsiden.

Færre har problemer med at betale ydelsen på deres realkreditlån, og boligejernes betalingsproblemer er nu på det laveste niveau i 3½ år. Det viser Realkreditrådets tal for restancer i 2. kvartal 2012. Læs nyheden her på www.boligsiden.dk.

”Boligejernes problemer med at betale ydelsen er halveret i løbet af de seneste godt to år. Alene det seneste kvartal er der 300 færre familier med betalingsproblemer, så de har fået økonomien på ret køl og betaler, som de skal, skriver Realkreditrådet i dag.

Det betyder, at kun få boligejere i dag har problemer med at betale til tiden. Og det er positivt, fordi betalingsproblemer i sidste ende kan føre til en tvangsauktion,” siger Ane Arnth Jensen direktør i Realkreditrådet.

Boligejerne mangler fortsat at betale 32 øre for hver 100 kroner, der skulle være betalt til realkreditinstitutterne. Det svarer til, at cirka 4.700 boligejere er bagud med terminen på deres lån.

Fik du læst: Boligejerne sparer 1,2 mia. kr. i renteudgifter

Lavere renter og større afdrag

”Boligejerne har i de seneste par år haft ekstraordinære lave renter på deres lån. De lave renter har sammen med en forholdsvis stabil udvikling på arbejdsmarkedet gjort det nemmere for mange boligejerne at klare sig gennem krisen. Dertil kommer, at boligejerne afdrager mere og har haft overskud til at spare mere op,” siger Ane Arnth Jensen.

Uændret antal overtagne ejerboliger

Realkreditinstitutterne overtager løbende boliger på tvangsauktioner, hvis buddene er for lave, og sælger dem efterfølgende. I 2. kvartal 2012 overtog realkreditinstitutterne stort set ligeså mange boliger, som de formåede at sælge. Ved udgangen til 2. kvartal 2012 havde realkreditinstitutterne en beholdning på 666 ejerboliger.

Find mere om