Bolig-smalltalk-guide til de sportstrætte

Foto: Boligsiden

Åndede du lettet op, da fodbold-EM sluttede, og er du træt af at høre folk tale om Tour de France og det kommende OL? Her er din guide til at starte nye samtaler om et helt andet emne, nemlig boligmarkedet.

Med både EM i fodbold, Tour de France og OL kan det blive en lang sommer fuld af snak om sport. Har du sagt det, du skulle sige om Islands bagholdsangreb på fodboldverdenen, og er du træt af at høre om, hvad Chris Anker Sørensen kan lide at spise? Her er din guide til smalltalk om boligmarkedet. Brug nedenstående facts til henkastet at starte nye samtaler ved grillen, middagsbordet eller TV’et.

Træk EM-kortet: Dengang tilbage i 1992

Sikke Island overraskede – det var næsten som i 1992. Og apropos 1992: Vidste du, at hele 92 procent af villaerne kostede under en million kroner tilbage i 1992? Sidste år var det kun 29 procent af villaerne, der kostede under en million. Hvabehar?!

De er dopede i Touren

Ja, det er helt umenneskeligt at komme over Alpe d’Huez. Det må godt nok tage meget energi. Og apropos energi: Vidste du, at energimærke D er det mest udbredte energimærke for solgte villaer i Danmark? Blandt de villaer, der er blevet solgt de seneste 12 måneder, havde 31 procent af dem energimærke D. Kun 2,2 procent havde energimærke A.

Cykling er blevet en udstyrssport

I gamle dage skulle rytterne selv lappe cyklerne i Touren. I dag er det jo et udstyrsstykke, hvor det gælder om at have de letteste cykler og de mest aerodynamiske hjelme. Og apropos gadgets: Vidste du, at centralstøvsugeren er den installation, de fleste ønsker sig i hjemmet? Jo, virkelig. Der er flere, der vil have en centralstøvsuger end en vandhane med kogende vand, lys og varme, der kan styres fra mobilen, vandhane med sensor, opvarmet indkørsel eller douche-toilet.

Læs mere: Centralstøvsugeren står øverst på ønskelisten 

Sejlsport er for de rige

Spændende med sejlsportsklasserne til OL – bare man dog havde råd til at bo ved vandet. Men vidste du, at man rent faktisk kan købe et sommerhus helt ud til vandet for under 300.000 kroner? Det er helt vildt. Det er godt nok lille, men flot og der er stort toilet og bad. Tænk, at det ikke behøver at koste mere…

Læs mere: Sommerhuskup ved vandet

100-meter-løb – dét går hurtigt!

Hoooolddaop, det går hurtigt. Det er næsten ligesom boligmarkedet i København. Det er ren Usain Bolt! Onsdag den 8. juni kom der hele 96 nye ejerlejligheder til salg i København – på bare én dag. Dét gik hurtigt. I gennemsnit er der i 2016 blevet sat 27 ejerlejligheder til salg om dagen i København. Så kan det der 100-meter-løb da vist godt gå hjem og lægge sig.

Får vi guld til OL?

Kronprinsen har gættet på, at Danmark får 10 medaljer i år til OL. Tænk hvis nogle blev af guld – så kunne man måske få råd til at bosætte sig på guldkysten…haha.. ja, Gentofte. Det er jo Danmarks dyreste kommune at købe hus i. Vidste du, at én kvadratmeter villa i Gentofte kostede 38.800 kroner i juni? Det svarer til, at et hus på 140 kvadratmeter koster 5,4 millioner kroner. I Lolland kommune koster et hus kun ca. en tiendedel. Her kan man slippe med at betale 545.000 for en villa i samme størrelse. Tænk lige over det!