Vi skifter gerne boligområde for at spare penge

Foto: Boligsiden

Der er kan være store forskelle på kvadratmeterpriserne mellem kommunerne, og vi er ikke bange for at udnytte det, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Vi har alle vores yndlingsområder. Dér, hvor vi gerne vil bo; i nærheden af venner og familie; hvor de bedste skoler er, hvor der er cykelstier og sikre skoleveje; hvor vi er tæt på offentlig transport og motorvejen – men ikke for tæt; Hvor der er grønne områder; Hvor byen er tæt på – og langt fra på samme tid; Dét område, hvor græsset er grønnest, og alt er perfekt.

Men når vi så opdager, at kvadratmeterpriserne i vores yndlingskvarter har ramt skyerne, så er vi i høj grad til fals for lavere boligpriser og et kompromis med alt det, vi i første omgang gik og drømte om.

Vi er til fals for lavere boligpriser

Brugerne på Boligsiden.dk er blevet spurgt om deres holdning til dét at vælge bolig uden for sit yndlingsområde, hvis det betyder et billigere boligkøb. Og her bliver det klart, at de fleste af os er til fals for billigere boligpriser. Overordnet set er 6 ud af 10 villige til at bo uden for yndlingsområdet, hvis der er penge at spare.

”Undersøgelsen viser, at der er stor forskel på, hvor meget der skal til i kroner og øre, før man vil skifte yndlingsområdet ud, men de fleste er klar på et skifte. Det giver også rigtig god mening. Nogle gange drejer det sig om at flytte blikket 5-10 kilometer på kortet for at finde boliger, der koster en halv million mindre. Billigere kvadratmeterpriser giver enten mulighed for et billigere boligkøb overordnet set, eller giver mulighed for at få flere kvadratmeter for samme pris”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligisden.dk

Mere end hver tredje kan flyttes for under en halv million 

“Der kan være meget at spare ved fx at flytte kommune. Hvor meget skal du kunne spare på dit boligkøb, før du er villig til at bo uden for dit yndlingsområde?”

Det spørgsmål fik Boligsiden.dks brugere, og her svarede mere end hver tredje, at der skulle under en halv million kroner til – så kunne kompasset drejes i en anden retning. Små 5 procent var villige til at flytte for under 100.000 kr. i besparelse, 13 procent ville have en gevinst på op til en kvart million, og 19 procent ville spare mellem en kvart og en halv million kroner, før de ville overveje at droppe yndlingsområdet.

I den anden ende af skalaen vil 20 procent spare over en million kroner for et områdeskift, og 18 procent ved ikke. Der er altså knap 40 procent, der forventeligt ikke er villige til at vende blikket andre steder hen på landkortet.

Noget af grunden til den store spredning i svarene kan findes i de store boligprisforskelle landet over. Nogle steder i landet vil 250.000 kr. være en kæmpe besparelse, mens det andre steder i landet ikke vil gøre den store forskel.