Vi går i banken, når vi søger økonomisk rådgivning om vores boligkøb; det viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Kun få bruger andre økonomiske rådgivere.
Banken er stadig vores foretrukne partner, når vi søger viden om lånemuligheder og privatøkonomi i forbindelse med boligkøbet. Det viser en undersøgelse blandt 597 af brugerne på Boligsiden.dk. Her svarer 45 procent, at de søger økonomisk rådgivning om boligkøbet hos banken, mens 10 procent vil gå direkte til et realkreditinstitut, og 8 procent vil vælge en uafhængig økonomisk rådgiver. I den mere lette ende af rådgivningsskalaen bruger 19 procent internettet og diverse online beregnere, mens familien for 14 procents vedkommende klarer rådgivningen.
”Banken er stadig vores foretrukne rådgiver. Det er trods alt her, vi typisk låner vores penge, og det er banken, der i sidste ende skal godkende budget og finansiering og ikke mindst lånebeløbet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk
Rådgivning til ethvert behov
Næsten hver femte søger økonomisk rådgivning på internettet og bruger fx de online låneberegnere, mange banker har liggende på deres website. Samtidig spørger mange også familien til råds. Men det skal næppe ses som en trussel mod bankene – mere som et udtryk for, at man som boligsøgende kan være forskellige steder i boligsøgningsprocessen.
”Når man søger ny bolig, er det en proces, der kan strække sig over rigtig lang tid. Måske har man ikke så travlt, og måske skal man sælge sin nuværende bolig først. Så kigger man lidt på boliger, mens man drømmer og regner lidt på, hvad man har råd til at købe. Her starter man nok typisk på internettet med låneberegnerne. Når man så bliver mere konkret, spørger man måske familien om, hvilke lånetyper de har, og når man rent faktisk har fundet et hus, man vil købe, går man i banken – sådan kan forløbet i hvert fald være”, siger Birgit Daetz.