Energistyrelsen lancerer ny tilskudsordning til energiforbedringer

Fra i dag kan du søge tilskud til energiforbedringer i dit helårshus fra en ny bygningspulje. Det er Energistyrelsen, der står bag ordningen.

I dag får boligejerne en ny mulighed for at søge tilskud til at lave energiforbedringer i deres bolig. Energistyrelsen lancerer nemlig den såkaldte Bygningspulje, som du allerede nu kan søge tilskud fra.

Bygningspuljen giver tilskud til tre kategorier af energiforbedringer – isolering, klimavenlig varme og drift. Under hver af de kategorier er der en række konkrete energiforbedringer, som du kan få tilskud på op til 30 procent til at lave. Der er afsat 245 millioner kroner til puljen i resten af 2020.

En af gevinsterne ved ordningen bliver, at antallet af huse med gode energimærker vil blive forbedret. I følge Boligsiden har 39 procent af de huse, der er til salg lige nu, energimærket A, B eller C. Forventningen er, at den nye ordning kan få endnu flere huse op i den kategori.

”Hvis boligejerne tager ordningen til sig, som de gjorde med håndværkerfradraget, da det blev lanceret, vil vi se flere huse med gode energimærker på markedet. Den bevægelse er sådan set allerede er i gang, fordi køberne er opmærksomme på energimærket, når de kigger på bolig. Bygningspuljen kan være med til at accelerere den bevægelse,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Det vigtigste er at få flyttet de huse, der har de dårligste energimærker G og F. Aktuelt er der 13 procent i den kategori. Det handler blandt andet om at få udskiftet olie- og naturgasfyr med varmepumper de steder, hvor der ikke er fjernvarme. Den konvertering er en af de ting, bygningspuljen giver tilskud til.”

Sådan søger du tilskud fra Bygningspuljen
Når du skal søge om tilskud fra Bygningspuljen, er der to primære krav, du skal leve op til. Din bolig skal være energimærket efter den 1. oktober 2012, og så skal du søge om tilskuddet, før du går i gang med dit projekt. Du må altså ikke på forhånd have købt materialer eller lavet aftaler med håndværkere.

Du søger tilskud gennem Energistyrelsens rådgivningstjeneste Spar Energi. Her kan du, ud over at søge tilskud, indtaste nogle få oplysninger om din bolig og finde ud af, hvor meget energi du kan spare.

Find flere informationer i vores guide om, hvordan du søger tilskud fra Bygningspuljen, og læs, hvordan ordningen adskiller sig fra håndværkerfradraget.

Find mere om