Flere familier bor sammen

Flere søger efter hjem, hvor to familier kan leve sammen. Her ses Nordre Strandvej 26C, 3000 Helsingør, der er særligt oplagt til formålet. Foto: Nybolig
Stefanie Mather
PR- og kommunikations-medarbejder
Skrevet af Stefanie Mather
PR- og kommunikations-medarbejder
GEM ARTIKEL    Bolighandel   24. april 2018   ·   3 MIN

Det er blevet populært at bo sammen på kryds og tværs af generationer. De seneste ti år er antallet af husstande med mere end en familie steget 44 procent. Boligsiden.dk har fundet 10 flerfamiliehuse i vidt forskellige prisklasser, der alle har adskillige kvadratmeter, så der både er plads til fællesskab og privatliv.

Når de fleste kigger på nye hjem, er det til dem selv og muligvis deres børn. Ikke andre. Men den tendens er nu ved at ændre sig. Flere og flere har de seneste år tilføjet endnu et kriterie til tjeklisten, når de er på udkig efter et nyt hjem, og dét er, at der skal være plads til svigermekanikken eller forældrene.

I 2008 var der 160.000 husstande med mere end én familie, mens tallet nåede op på 231.000 i 2018. Det svarer til en stigning på 44 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det stiller helt andre krav til, hvad boligen skal indeholde. For selvom det kan være rart altid at have en barnepige ved hånden, er det måske de færreste, der drømmer om at skulle besøge svigermor hver gang, de skal på toilettet. Derfor skal flerfamiliehuse helst rumme to køkkener, flere toiletter og værelser.

”Boligtrendsene ændrer sig løbende, og lige nu ser vi en øget efterspørgsel på boliger, der kan agere hjem for flere generationer. Der er desuden flere stordriftsfordele ved at bo flere familier sammen. Når huse bliver større end 190 kvadratmeter falder den gennemsnitlige kvadratmeterpris. Man får derfor mere for pengene ved at slå sig sammen om boligkøbet,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Gå på opdagelse i flerfamiliehusene

Hvis du er én af dem, der drømmer om at flytte sammen med dine forældre, svigerforældre, brødre, søstre, venner eller nogle helt andre, har Boligsiden.dk samlet 10 fede hjem til vidt forskellige priser, der egner sig perfekt til flere familier. Se dem herunder:

Under 2 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 2 millioner her

Under 3 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 3 millioner her

Under 4 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 4 millioner her

Under 5 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 5 millioner her

Under 6 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 6 millioner her

Under 7 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 7 millioner her

Under 8 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 8 millioner her

Under 9 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 9 millioner her

Under 10 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 10 millioner her

Under 15 millioner

Se andre flerfamiliehuse, der koster under 15 millioner her

Vil du se flere boliger med plads alle dem, du ønsker at bo sammen med? Klik her for at få overblik over flerfamiliehuse, der er til salg netop nu.