Afstemning: Hver tredje fik energirenoveret i 2017

Hver tredje deltager i en ny afstemning på Boligsiden svarer, at de fik energirenoveret deres hjem i 2017. Foto: Boligsiden.

En tredjedel svarer i en undersøgelse lavet af Boligsiden.dk, at de fik energirenoveret deres hjem i 2017. Det kan meget nemt være en god forretning, der ikke behøver at være en dyr investering.

Der kan på sigt være penge at spare i forbruget ved at energirenovere boligen, hvilket mange danskere i de senere år har opdaget. I en undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk svarede 30 procent, at de har energirenoveret deres hjem i løbet af 2017. Undersøgelsen viste også, at 68 procent svarede, at det havde de ikke.

”Det kan selvfølgelig være, at nogle af de 68 procent har energirenoveret i årene inden 2017, men resultatet viser alligevel, at der er mange, der tøver med den investering. Generelt er energirenovering noget, man bør overveje med jævne mellemrum, for der kan være store besparelser på varmeregningen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Behøver ikke være en stor investering

Energirenovering behøver ikke være så stor en investering, som man skulle tro. Den vigtigste energirenovering er nemlig også den billigste. Det drejer sig om at få ordentligt isoleret mellem loft og tag samt mellem gulv og kælder, hvilket man typisk kan klare selv uden at være ekspert på området.

Ifølge energirådgiver hos energiselskabet NRGI Benny Hebsgaard skal man altid isolere sin bolig, før man foretager sig noget andet.

”Det kommer naturligvis an på, hvordan man bor, og hvor gammelt det er. Har man et hus fra før 1970, hvor der ikke er hulmursisoleret, er det en rigtig god ide at få gjort,” forklarer han.

Det er faktisk ikke så svært at tjekke efter, om boligen trænger til en ekstra isolering:

”På en blæsende dag skal man mærke efter ved vinduet og oppe under loftet, om det føles koldt. Man kan eventuelt bruge et stearinlys, som vil blafre, hvis vinden trænger igennem” forklarer Benny Hebsgaard.

Gør det det, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at vinduerne skal udskiftes. Måske skal de bare tætnes, og er det koldt oppe ved loftet, kan det betyde, at man skal have sat en kuldebro på udvendigt.

Det kan alt sammen gøres for en overkommelig pris, da den primære del af regningen er at betale håndværkerens timeløn – og den kan du trække fra i skat.

Brug håndværkerfradraget

Regeringen har i finansloven for 2018 besluttet, at BoligJobordningen nu skal være permanent, hvilket betyder, at man frem over har et årligt håndværkerfradrag på op til 12.000 kroner, man kan trække fra på selvangivelsen. Dermed er det altså kun selve materialerne, man kommer til at betale for.

Søger man efter boliger på Boligsiden.dk, kan man klikke på energimærket oven over billedet af boligen. Her vil man så komme videre til siden sparenergi.dk, hvor man kan se hvilke energirenoveringer, der bedst kan betale sig for boligen.

Vil man tjekke sin egen bolig, kan man også taste sin nuværende adresse ind på hjemmesiden.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden 11. december 2017 til 10. januar 2018. I alt er der afgivet 1.000 svar til spørgsmålet ”Har du energirenoveret din bolig i 2017?” Svarene fordeler sig således:

Find mere om