Boligejere er vilde med gør-det-selv-projekter

Håndværkertilbud

Foto: Boligsiden.

Når boligen skal friskes op, griber mange boligejere selv til værktøjet i stedet for at ringe til en håndværker. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Det kan spare boligejeren for penge, men det kan også blive en dyr affære, hvis arbejdet ikke er udført korrekt.

Danske boligejere er ikke bange for at smøge ærmerne op og gribe værktøjet, når boligen trænger til en overhaling. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer hver tredje, at de har selv har ordnet store projekter i boligen som fx at lægge tag eller støbe fundament. En anden tredjedel har lavet mindre projekter som selv at afhøvle gulve eller spartle vægge, mens 23 procent har nøjedes med almindeligt vedligehold som at male.

Der kan da også være mange penge at spare, hvis man undgår håndværkerudgifter og blot skal investere sin egen tid og betale for materialer. Alligevel skal man tænke sig om for at undgå, at projektet i sidste ende bliver dyrere, end hvis man havde valgt håndværkerløsningen fra starten. Er arbejdet sjusket eller ligefrem forkert udført, kan det medføre skader på bygningen, og udbedringen kan blive dyrere end det, du har sparet ved at gøre det selv.

Hvis gør-det-selv-arbejdet er ulovligt udført, kan boligejeren få endnu større problemer på halsen. Det kan både gøre huset sværere at sælge, og køber kan kræve, at sælger udbedrer arbejdet og får det gjort lovligt.

”Selvom mange gør det selv, behøver det ikke at betyde, at der er meget dårligt arbejde i de danske hjem. Håndværkerne reparerer jo i stor stil deres egne boliger, og her er arbejdet jo både lovligt og håndværksmæssigt forsvarligt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Find mere om