Vores nye bolig skal være større

Minimalist interior i stor lejlighed / Eksklusivt (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   22. maj 2013   ·   2 MIN

Vi flytter ikke for sjov. Næsten 2 ud af 3 søger en større bolig end den, de bor i, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk

Vi bor for småt. Det synes vi i hvert fald selv. For når vi ser efter ny bolig, ser vi efter noget større. En ny undersøgelse lavet af Boligsiden.dk afslører, at godt 64 procent søger en større bolig, når de bruger boligportalen.

”De fleste af os starter i små boliger, fx studieboliger, og når vi med tiden får en større indkomst og et større behov, når vi fx stifter familie, begynder vi at kigge efter større boliger”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Hver femte søger mindre bolig

Det er dog stadig hver femte, der søger en bolig, der er mindre end den, de bor i i dag. Det kan fx være ældre mennesker, hvor det store hus er blevet for stor en mundfuld, forældrepar hvor børnene er fløjet fra reden, eller skilmisseramte, der har brug for en mindre bolig.

Hver ottende søger en bolig i samme størrelse og kun knap fem procent siger, at størrelsen er uden betydning.

Det betyder, at 84 procent flytter for at få en bolig i en anden størrelse end den, de bor i.

Læs også: Pænt store kasser

 

Netop nu på boligmarkedet

Netop nu er der 55.000 villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, andelsboliger og villalejligheder til salg på Boligsiden.dk. 40.000 af dem er mindst 100 kvadratmeter. Kun 6.400 er over 200 kvadratmeter.

 

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi spørgsmålet ”Hvor store en bolig søger du sammenlignet med din nuværende?” Der kom 1.051 besvarelser i perioden 13. maj til 20. maj, og svarene fordelte sig sådan her:

Hvor stor en bolig søger du (Boligsiden.dk)

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.