Baggrundsbillede til formularen

Skuffesalg

Er du køber og leder efter skuffesager til salg, eller vil du skrives op i et køberkartotek? Eller er du sælger, og vil du sætte din bolig til salg som en skuffesag? Så kan du herunder søge ejendomsmæglere frem i dit område.
Herefter kan du kontakte dem og høre, om de har nogle skuffesager til salg, om du kan blive skrevet op i deres køberkartotek, eller om de vil sælge din bolig som en skuffesag.

Værd at vide om skuffesalg

De fleste ejendomsmæglere har i dag et køberkartotek, hvor man som boligkøber kan skrive sig op for at få adgang til de såkaldte skuffesalg, der ikke annonceres på Boligsiden. Her kan du blive klogere på processen og komme direkte i kontakt med ejendomsmæglere nær dig.

Skuffesalg. Diskretionssalg. Det hemmelige boligmarked. Der findes flere betegnelser for denne form for boligsalg. Men hvad dækker begreberne egentlig over?

Et skuffesalg betyder, som titlen indikerer, at der er tale om en bolig, der så at sige bliver liggende i skuffen hos den enkelte ejendomsmægler, indtil den rette køber melder sig. Den pågældende bolig bliver altså ikke vist i salgsannoncer i aviser eller på internettet – heller ikke hos ejendomsmægleren selv.

Igennem de senere år er flere og flere ejendomsmæglere derfor begyndt at oprette selvstændige køberkartoteker. Det vil sige, at potentielle boligkøbere, der er på udkig efter eksempelvis et nyt hus, skriver sig op i køberkartoteket hos den pågældende ejendomsmægler. Her kan de angive, hvilke ting de specifikt søger i en ny bolig.

Når en sælger sætter sin bolig salg igennem et skuffesalg, får de personer i køberkartoteket, hvis krav matcher boligens kvaliteter, besked, så de kan komme ud at se på boligen. Er de interesseret, kan boligen sælges uden den nogensinde bliver vist for offentligheden. Derfor kaldes skuffesalget også diskretionssalg.

Kort sagt er skuffesalget altså en form for matchmaking mellem udvalgte boligkøbere og boligsælgere.

Fordele eller ulemper i skuffen?
Skuffesalget bliver flere steder fremhævet med argumentet om, at der kan være færre udgifter forbundet med processen. Samtidig bliver boligens liggetid ikke beregnet, så længe boligen ikke er annonceret for offentligheden.

Omvendt vises boligen også kun frem for de enkelte personer, der har tilmeldt sig ejendomsmæglerens køberkartotek. Det kan påvirke salgsprisen, da boligen kun er synlig for en lille del af den ellers samlede gruppe af potentielle købere, som måske ville være villig til at give en højere pris.

Find frem til skuffesalget
Hvis du som boligkøber er på jagt efter en ny bolig, og du gerne vil vide mere om de tilgængelige skuffesalg i dit område, kan du her finde de ejendomsmæglere, som der findes i dit nærområde.

Hos hver enkelt ejendomsmægler kan du høre, hvilke sager, de aktuelt har liggende som skuffesalg, og om der er noget iblandt, som passer til dine søgekriterier.
Omvendt kan du også tilmelde dig hver enkelt ejendomsmæglers køberkartotek, så du får besked, hvis der viser sig et skuffesalg, som kan være interessant for dig.