Vi tror på stigende boligpriser i 2014

Foto: Boligsiden.

Et solidt flertal af danskerne tror på, at boligpriserne vil stige i 2014. Nordjyderne er de mest optimistiske, mens midtjyderne ikke har store forventninger til året, der kommer, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk

2013 blev et år med fremgang på boligmarkedet, hvor priserne steg og salgstiderne faldt. De positive tendenser har bidt sig fast og manifesterer sig nu i et lyst syn på boligmarkedet for 2014. En undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at hver anden tror på prisstigninger på mellem 1 og 4 procent i 2014, og hver fjerde tror på uændrede priser. Derudover tror kun få på, at priserne falder, eller at de stiger med mere end 4 procent.

”Undersøgelsen afspejler positive og meget realistiske forventninger til boligmarkedet. Nu kan ingen af os spå om fremtiden, men prisstigninger på 1-4 procent er afgjort inden for rækkevidde. I 2013 steg villapriserne med 1,3 procent på landsplan, og villapriserne har en fortsat opadgående tendens”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Priserne på lejligheder steg sidste år med godt 9 procent på landsplan, men priserne stabiliserede sig i slutningen af året, der endda blev rundet af med et meget lille fald i lejlighedspriserne i december måned.

Nordyderne er mest optimistiske

Nordjyderne er dem, der ser mest lyst på boligåret, der kommer. Her tror hele 8 procent på, at boligpriserne kommer til at stige mere end 4 procent i år; det er dobbelt så mange som i landet som helhed. Og det er til trods for, at Region Nordjylland måtte runde 2013 af med et fald i huspriserne på knap 1 procent. Men måske derfra kommer forventningen om, at det må vende for alvor i 2014.

Bor man i Region Midtjylland, hører man til dem, der er mest skeptiske i forhold til udviklingen i 2014. Her tror 2 procent på et fald i priserne på mere end 4 procent. Det er dobbelt så mange som i landet som helhed. Der er også næsten dobbelt så mange midtjyder, der tror på prisfald på mellem 1 og 4 procent sammenlignet med resten af landet.

”Region Midtjylland havde som helhed et udmærket år i 2013. Her lå prisstigningerne på villaer og lejligheder på niveau med landsgennemsnittet, og sommerhuspriserne steg langt mere i Region Midtjylland end i resten af landet. Men pessimismen kan bunde i de store forskelle inden for regionen, hvor nogle kommuner har klaret sig markant bedre end andre. Priserne i Lemvig Kommune faldt eksempelvis med næsten 13 procent sidste år, mens de steg med over 14 procent i Struer”, siger Birgit Daetz.

På tværs af regionerne er mænd generelt mest positive i troen på prisstigninger, mens kvinder er mere skeptiske over for udsigten til en stærkt positiv prisudvikling.

Der er generelt mest pessimisme at spore i aldersgruppen 18- 29 år, mens personer over 60 har størst tillid til stigende boligpriser.

Find mere om