Udbuddet af boliger falder fortsat

Foto: Boligsiden

Vinteren har for alvor sænket sig over boligmarkedet, hvor der både ses et fald i udbuddet af villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse. Det viser nye nøgletal fra Boligsiden.dk.

Sammenlignet med oktober måned faldt udbuddet af villaer og rækkehuse på landsplan med 2,4 procent. Regionalt ses det største fald på 3,6 procent i hovedstaden. Region Nordjylland oplever derimod det mindste fald med blot 2,0 procent.

Mens antallet af fritidshuse, der er til salg, faldt med 3,4 procent, ser boligmarkedet ud til at være gået mest i dvale i handler af ejerlejligheder, hvor det samlede fald på landsplan ligger på 3,7 procent.

”Det faldende udbud følger på klassisk vis den normale kurve for boligsalget set hen over året, så tallene for november ligger som en naturlig forlængelse af det fald, vi så i oktober måned”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Antallet af ejerlejligheder i udbud falder

Region Sjælland oplever et fald i antallet af ejerlejligheder i udbud på hele 5,4 procent. Det betyder, at udbuddet er faldet hele 12,2 procent, når man sammenligner med november måned sidste år.

Til gengæld var der i november hele 12,4 procent flere ejerlejligheder til salg i Region Nordjylland sammenlignet med perioden i 2015.

Flere fritidshuse til salg end sidste år

Men også på markedet for fritidshuse er der generelt en stigning i udbuddet, når man sammenligner med tallene for november måned sidste år.

Kun i Region Hovedstaden, som samtidig er den del af landet, hvor der er færrest boliger til salg i kategorien, er udbuddet faldet, mens det i Region Nordjylland ligger på samme niveau som sidste år. Sammenlignet med oktober måned ses der dog et fald i samtlige regioner.

”Det er historisk set en svær tid på året at sælge sin bolig, men det betyder også, at det er muligt at gøre en god handel, fordi priserne tage et dyk i december måned”, siger Birgit Daetz.