Prisen på ejerlejligheder steg i februar

Foto: Boligsiden

Efter en stille januar måned er salgsprisen på ejerlejligheder begyndt at rykke på sig. Fra januar til februar steg salgspriserne med 0,6 procent, viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Lejlighedsejerne blev en smule rigere i februar. Salgsprisen på en ejerlejlighed steg nemlig med 0,6 procent fra måneden før. Dermed endte salgsprisen på en ejerlejlighed i februar på 25.244 kroner pr. kvadratmeter på landsplan.

”Der har ikke været de store udsving på boligmarkedet i februar, men lejlighedspriserne er de mest påvirkelige over for den medvind i økonomien og tro på boligmarkedet, der stadig hersker. Derfor er det dem, der rykker, mens resten af markedet ligger stille”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Huspriser i Region Hovedstaden de højeste side 2010

Salgsprisen for villaer og rækkehuse rykkede sig ikke ud af stedet i februar, når man ser på landsplan. Anderledes så det dog ud i Region Hovedstaden, hvor salgsprisen steg med 0,8 procent fra måneden før. Det fik huspriserne i Hovedstaden op over 22.000 kroner pr. kvadratmeter. Salgsprisen for huse i Region Hovedstaden er dermed nu på det højeste niveau, Boligsiden.dk har målt siden 2010.

”Antallet af hushandler i København Kommune var i januar i år 37 procent lavere end i januar 2015. Det er derfor bemærkelsesværdigt, at vi nu ser stigende priser trods aftagende salg”, siger Birgit Daetz.

Stadig lave sommerhuspriser

Sommerhuspriserne er stadig i vinterdvale, og det giver gode muligheder for at gøre et sommerhuskup. I februar faldt salgsprisen på sommerhuse med 1,1 procent fra måneden før, og salgspriserne lå 0,9 procent under niveauet fra februar 2015.

”Sommerhuspriserne vil forventeligt begynde at stige omkring påske, men man kan stadig nå at købe til vinterpris”, siger Birgit Daetz.

Region Hovedstaden oplevede som den eneste region en prisstigning på sommerhuse i februar. Men selvom salgsprisen i Region Hovedstaden, hvis sommerhusområde dækker den nordsjællandske kystlinje, steg med 1,3 procent i februar, lå salgspriserne stadig 0,2 procent lavere end i februar 2015.

Du finder alle omtalte boligstatistikker på Boligsidens Markedsindeks.