Lejligheder slår salgsrekord i 2013

Foto: Boligsiden

Der er solgt flere lejligheder i 2013 sammenlignet med samme periode de seneste tre år, viser nye tal fra Boligsiden.dk

Vi har hørt, at lejlighedspriserne stiger, at nedslaget bliver mindre, og at lejlighederne bliver solgt, før de næsten er kommet til salg. Og nyeste opgørelse over salgstallene viser da også, at der til dato er solgt over 8.000 lejligheder i år. Det er 6 procent flere end sidste år, og 30 procent mere end i 2011 og 2010, hvis man ser på samme periode.

”Alle pile peger i samme retning på lejlighedsmarkedet. Priserne er stigende, nedslaget og salgstiden er faldende, og nu ser vi så også, at der bliver kvitteret på handelsaktiviteten”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Færre opgiver at sælge

I 2013 er der ikke bare blevet handlet et større antal lejligheder. En større andel af de lejligheder, der har været sat til salg, har også fået ny ejer.

Den såkaldte salgsprocent har været høj, og har i årets første otte måneder ligget langt over niveauet for de foregående år. Det betyder, at færre lejligheder er blevet taget af markedet uden at blive solgt.

Især i starten af året har der været en regulær støvsugning af markedet. Hen over sommeren er det stabiliseret en smule, men man skal stadig være vaks ved havelågen for at få sin drømmelejlighed.

”Den stærke udvikling på lejlighedsområdet ser vi allerede nu bliver overført til villaområdet. Der er også handlet langt flere villaer i år end de forrige år. Der har været 4 procent flere villahandler end i samme periode sidste år og 13 procent flere villahandler end i samme periode i 2011,” siger Birgit Daetz.

Fakta: Antal solgte lejligheder i perioden januar-september

  • 2013: 8.048 lejligheder
  • 2012: 7.569 lejligheder
  • 2011: 6.036 lejligheder
  • 2010: 6.298 lejligheder
Find mere om