I disse kommuner bliver boligerne solgt

Foto: Boligsiden

Salgsprocenten for villaer har været tårnhøj i første halvår af 2015, hvor 68 procent af de villaer, der ikke længere er til salg, er blevet solgt. I flere kommuner er salgsprocent tæt på 100, viser tal fra Boligsiden.dk.

I enkelte kommuner i Danmark er der næsten salgsgaranti, når huset bliver sat til salg. Ballerup Kommune havde en salgsprocent på 97 i juni måned, mens kommunen i maj havde en salgsprocent på 100. Alle villaer, der blev taget af markedet i maj, var altså blevet solgt; og ingen havde taget boligen af markedet, fordi salget var opgivet, udskudt eller skulle foretages af en anden mægler.

I første halvår af 2015 har salgsprocent ligget højt på 68 procent på landsplan. I første halvår af 2014 lå salgsprocenten blot på 61, og i årene inden lå den endnu lavere. I første halvår af 2011 lå salgsprocenten blot på 53, og dermed var næsten halvdelen af de villaer, der blev taget af markedet, ikke blevet solgt.

”Udbuddet af villaer og rækkehuse lå 7,7 procent lavere i juni måned end juni 2014. Samtidig har der været markant flere bolighandler i 2015 end i årene før, og det er alt sammen med til at påvirke salgsprocenten i en positiv retning. Når salgspriserne samtidig er stigende, er det et tegn på et øget efterspørgsel og ikke et tegn på, at boligerne bliver revet væk, fordi de er sat til salg til foræringspriser”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Region Hovedstaden trækker landsgennemsnittet op

Region Hovedstaden trækker landsgennemsnittet op med en salgsprocent på 74 i juni måned. Otte ud af de 10 kommuner med den højeste salgsprocent ligger da også i Region Hovedstaden. Kun Sorø og Solrød i Region Sjælland er kommet med i top 10.

Region Nordjylland ligger med en salgsprocent på 62 et stykke under landsgennemsnittet på 68. Her er der Mariagerfjord og Thisted, der begge har salgsprocenter under 50, der trækker Nordjylland ned. Omvendt set trækker både Aalborg og Brønderslev Nordjylland op med salgsprocenter på over 70, hvilket viser, hvor store forskelle der er inden for regionen.

”I landdistrikterne er efterspørgslen efter boliger til salg lavere end i byerne. I mange landzoner er der tomme boliger, fordi salget var opgivet, udskudt eller hvor sælger ønsker at handlen skulle foretages af en anden mægler. Det er en medvirkende faktor til forskellen i salgsprocenten mellem Region Nordjylland og Hovedstaden”, siger Birgit Daetz.

Top 10 kommuner med højeste salgsprocent (juni 2015):

 1. Ballerup: 97 %
 2. Tårnby: 93 %
 3. Halsnæs: 86 %
 4. Herlev: 85 %
 5. Hvidovre: 85 %
 6. Sorø: 84 %
 7. Brøndby: 83 %
 8. Solrød: 82 %
 9. Rødovre: 82 %
 10. København: 81 %

Top 10 kommuner med laveste salgsprocent (juni 2015):

 1. Odder: 39 %
 2. Tønder: 41 %
 3. Vordingborg: 44 %
 4. Thisted: 47 %
 5. Mariagerfjord: 48 %
 6. Kalundborg: 48 %
 7. Rebild: 50 %
 8. Nordfyns: 50 %
 9. Vejen: 51 %
 10. Assens: 52 %

Udvikling i salgsprocenten

Nedenfor ses udviklingen i salgsprocenten for villaer i første halvår for hele landet i perioden 2010 til i dag.

Hvad er salgsprocenten?

Salgsprocenten angiver, hvor stor en andel af de boliger, der ikke længere er udbudt til salg, som er solgt. Boliger, der ikke er solgt, er taget af markedet uden handel eksempelvis i forbindelse med at sælger skifter mægler eller udskyder / opgiver salget.

Find mere om