Huset i skovbrynet er billigere end huset ved søen eller havet

Det er væsentligt billigere at købe hus ved skoven end ved søen og havet. Samtidig er udvalget af huse større i nærheden af de danske skove. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Drømmer du om villa midt i den danske natur, og er hav- og søudsigt ikke et ’must’, bør du tage et hus i skoven med i dine overvejelser. Tal fra www.boligsiden.dk viser nemlig, at det er væsentligt billigere at købe villaen, der ligger klos op ad skoven, end den, der ligger ved søen eller havet.

Spar 43 pct. i skoven

Besparelsen ved at vælge skovhuset er ifølge Boligsidens tal helt op til i gennemsnit 43 pct. Så meget billigere er det at vælge et hus i skovbrynet, når man sammenligner med huse ved de danske søer, som i denne sammenligning er de dyreste.

Læs også: Hver tredje villa sælges til under en million kroner

”Villaen inden for en afstand af 100 meter til skoven koster i gennemsnit 15.000 kroner per kvadratmeter, mens man skal af med over 26.000 kroner for et hus med søudsigt. Vil man have havudsigt er kvadratmeterprisen godt 10 pct. lavere end ved søerne”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Flere skovhuse til salg

Ikke alene er det billigere at købe hus ved skoven – der er også en hel del mere at vælge imellem. Mens der tilsammen er knap 800 huse at vælge imellem, som ligger helt ud til sø og hav, er der lidt over 1.000 huse til salg, som ligger inde i skoven eller højest 100 meter derfra.

Udbudspriser på villaer i forhold til afstand til skov:

Huse ved skoven koster i gennemsnit 15.000 kr. pr. m2. Boligsiden.dk

Kilde: Boligsiden.dk

Gennemsnitlig udbudspris per kvadratmeter for villaer grupperet efter afstanden til kysten, større søer og skov. Kvadratmeterprisen er beregnet ud fra det vægtede areal. Ved boliger uden vægtet areal bruges boligarealet.