Færre sætter huset til salg

Foto: Boligsiden

Det blev ikke nemmere at være på boligjagt i september. Udbuddet af boliger faldt nemlig, især i Region Hovedstaden, viser tal fra Boligsiden.dk.

Der kom længere mellem til salg-skiltene i september, hvor udbuddet af villaer og rækkehuse faldt med 0,8 procent fra måneden før på landsplan. Region Hovedstaden blev hårdest ramt med et fald i udbuddet på 1,8 procent, men der er alligevel stadig flere huse til salg end i september sidste år.

Det faldende udbud af huse skyldes ikke kun, at der stadig er høj aktivitet på boligmarkedet, og at husene bliver solgt hurtigt. Færre vælger simpelthen at sætte huset til salg. Sidste år ramte 970 villaer boligmarkedet i Region Hovedstaden i september, men i år kom der lidt færre, nemlig 780, villaer til salg i samme måned.

”Det er en generel tendens i år, at færre har valgt at sætte boligen til salg i september end i samme måned sidste år. Der er ikke bare kommet færre villaer på markedet, boligejerne har heller ikke været så ivrige for at sætte lejligheder og sommerhuse til salg”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz, og fortsætter:

”Region Hovedstaden har ellers været hjulpet godt på vej af stigende boligpriser, der har fået mange boligejere til at gribe chancen og sælge deres hjem til en bedre pris, end de har kunnet få i årevis. Men dem der har villet udnytte muligheden, har nok allerede gjort det

Find mere om