Færre lejligheder til salg i København

Foto: Boligsiden

Udbuddet af ejerlejligheder faldt med 2,4 procent fra august til september i Region Hovedstaden, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Årsagen skal især findes i, at færre nye lejligheder bliver sat til salg.

Vinteren er startet tidligt i Region Hovedstaden, hvor årstidens sædvanlige dyk i udbuddet er sat ind, før det plejer. Fra august til september faldt udbuddet af ejerlejligheder med 2,4 procent i Region Hovedstaden. I oktober sidste år steg udbuddet af ejerlejligheder i Region Hovedstaden i både september og oktober og begyndte først at falde en smule i november. Udbuddet af ejerlejligheder lå dog stadig 2,5 procent højere i september i år end i september 2015.

”Selvom lejlighederne bliver solgt hurtigt i Region Hovedstaden, er der de seneste år sat så mange lejligheder til salg, at det samlede udbud ikke har været påvirket. Mange vil gerne sælge, når priserne er høje, og det har givet et godt flow på markedet. Men nu er der kommet et lille dyk”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Færre sætter deres lejligheder til salg

Det faldende udbud skyldes ikke bare, at mange lejligheder bliver solgt hurtigt. Der var også markant færre, der satte deres lejlighed til salg i Region Hovedstaden i september i år sammenlignet med september 2015. Sidste år kom der 1.380 nye ejerlejligheder til salg i september i Region Hovedstaden, mens der i september i år kun kom 980 nye ejerlejligheder ud på boligmarkedet. Ser man et år tilbage, var det kun i december 2015, at der kom færre nye ejerlejligheder til salg end i september i år.

”Det kan være, at vi er vidne til et generelt fald i antallet af nye boliger til salg i hovedstaden. Selvom der altid vil være et flow af lejligheder i København, så er der allerede blevet solgt ekstremt mange boliger de senest to år, og måske er vi nået dertil, hvor alle de nye boligejere bliver boende i deres hjem, og det vil alt andet lige sænke farten på det københavnske boligmarked”, siger Birgit Daetz.