Boligsidens Markedsindeks: Største prisstigning på villaer i fem år

solgte huse

Foto: Boligsiden

Der er ingen slinger i valsen på boligmarkedet, hvor salgspriserne på villaer og rækkehuse steg med overbevisende 1,5 procent fra januar til februar måned. Det er en stigning, som ingen måned siden januar 2010 kan matche. Salgsprisen på ejerlejligheder steg 1,7 procent på landsplan fra januar til februar, og her skal vi tilbage til februar 2013 for at finde en lignende stigning.

”Salgspriserne på villaer er steget ganske lidt over de seneste år uden de store udsving. 2015 har lagt ud med nogle prishop på villaer, som vi ikke har set i over fem år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Antallet af solgte villaer og rækkehuse lå i februar 39 procent højere end gennemsnittet for februar i de fire foregående år, og lejlighedssalget lå 70 procent højere end gennemsnittet for februar i de foregående år. Det er klart, at en så massiv efterspørgsel efter ejerboliger også kommer til at smitte af på priserne”, siger Birgit Daetz.

Her er priserne steget mest

Over det seneste år er salgspriserne på en villa eller et rækkehus steget mest i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor salgspriserne i februar lå 25 procent højere end i februar 2014. Også Frederikssund, Assens og Vesthimmerland har haft store stigninger det seneste år på over 15 procent.

Salgsprisen på lejligheder er steget mest i Tårnby Kommune, hvor stigningen er på 25 procent over det seneste år. I Aalborg, Gladsaxe og Helsingør er salgspriserne steget mere end 15 procent over det seneste år.

Udbuddet fortsætter med at falde

Boligudbuddet fortsætter med at falde, og i februar var der 38.600 villaer og rækkehuse til salg, hvilket er et fald på 2,3 procent fra måneden før. Antallet af ejerlejligheder til salg lå i februar på godt 6.300, hvilket er et fald på 5 procent fra måneden før.

”Det høje antal salg gør, at der virkelig bliver tyndet ud på ejendomsmæglernes hylder. Der kommer ikke nok nye boliger til salg til, at udbudstallet kan fastholdes. Antallet af lejligheder til salg er det laveste i fem år”, siger Birgit Daetz.

Se hele Boligsidens Markedsindeks

Du kan også klikke dig ind på Markedsindekset og få et hurtigt overblik over udviklingen på markedet for solgte boliger for villa/rækkehuse, sommerhuse og ejerlejligheder.

Fakta

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.