Villa med eget tårnværelse

Foto: Boligsiden.

Hvorfor gå efter en almindelig villa, når du kan få en højborg med spir og tårnværelser? Boligsiden.dk har åbnet knirkende døre og smugkigget op ad vindeltrapper i danske villaer og landejendomme, der gerne vil være lidt mere end bare et parcelhus.

Uanset om du har en prinsesse i maven eller drømmer dig tilbage til middelalder, kampesten og vindblæste borgtrapper, så må et tårnværelse være noget, der står højt på ønskelisten. Og selvom du skal lede lidt, kan du godt finde boliger, der tilfredsstiller dit ønske om et helt særligt hjem med tårn.

16 af de boliger, der er udbudt til salg netop nu, kan prale af at have et tårnværelse, og der er tårne for enhver smag. Her er firkantede borgtårne, runde prinsessetårne, tårne med spir og flot svungne trapper. Der er tårnværelser, der helt diskret bliver en del af huset, og tårnværelser, der er indrettet med det formål at fremhæve tårnenes buede vægge.

”Hvis man vil have en liebhaverbolig lidt ud over det sædvanlige, er der nogle fantastiske muligheder for at få eget tårn og tårnværelse. Prisniveauet er dog højt, da boligerne med tårn typisk er store og på mange måder adskiller sig fra de mere almindelige og billigere parcelhuse”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fem eventyrlige tårnværelser

Højborg ved Silkeborg (billedet øverst)

Rytterholtsvej 30, 8600 Silkeborg 

I denne højborg fra år 1900 finder du nok det tætteste, du kommer på et klassisk, firkantet tårn med tilhørende tårnværelse. Her er der udsigt gennem hvælvede vinduer til smukke naturomgivelser ved sø og skov. Udbudspris: 14.900.000 kr.

Yndigt hus med tårn

Ermelundsvej 102, 2820 Gentofte

Charmerende hus fra 1896, hvor boligen efter sigende blev bygget til en stor svensk udstilling i Tivoli. Tårnværelset har vinduer på flere sider, der giver et spændende rum og lys. Udbudspris: 9.495.000 kr.

Tårnværelse med spiseplads

Vestervænget 4, 5953 Tranekær 

Her er en vaskeægte tårnvilla fra 1902 med et fint tårn med spir. Der er en hyggelig spiseplads i tårnet – naturligvis om et rundt bord. Ejendommen er placeret i første række til vandet, der giver dig en fantastisk udsigt. Udbudspris: 4.295.000 kr.

Historisk tårn

Aakjærsvej 6, 7100 Vejle 

Helt speciel villa der ligger eventyragtigt omkranset af store træer. Villaen er fra 1900 men er renoveret. Nuværende ejer har bevaret gulve og døre, der giver hele boligen er særlig stemning, der matcher tårnværelset perfekt. Udbudspris: 1.895.000 kr.

Tårn med spa

Aalborgvej 91, 9280 Storvorde 

Flot liebhaverejendom af nyere dato, hvor der i stueplan er et perfekt placeret spa i det runde tårn. På førstesalen har du selv mulighed for at beslutte, hvordan tårnværelset skal anvendes. Udbudspris: 5.495.000 kr.

Find mere om