Vild statistik: Der blev solgt 17 boliger hver time i sidste uge

Huse tæt ved vandet. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Det enormt høje salg af boliger fortsatte i uge seks, hvor der blev sat ny rekord i antal bolighandler på en enkelt uge. Det betød, at der i gennemsnit var 17 bolighandler i hver eneste time.

Der blev solgt godt 2.800 boliger i sidste uge, der dermed overgår den rekord i boligsalget, der blev sat for to uger siden. Det viser tal fra Boligsidens nyeste ugerapport.

De vilde handelstal betyder, at der blev solgt 17 boliger hver time i sidste uge. Til sammenligning blev der i samme uge sidste år solgt 11 boliger i timen.

”Hvis vi fraregner otte timer i døgnet til søvn, blev der solgt 25 boliger i hver af vores vågne timer. Det er rekordhøje handelstal på et niveau, som vi for et år siden ikke troede var muligt at nå. Og da slet ikke på den her tid af året,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Langt foran rekordåret 2020

Den markante stigning i antallet af boligsalg kan ikke blot ses på tallene fra sidste uge. Lægger vi salgstallene for de første seks uger af 2021 sammen og sammenligner med samme periode i 2020, er salget af boliger allerede nu 77 procent højere end på samme tidspunkt sidste år.

”I 2020 slog salget af boliger alle rekorder. Derfor er udviklingen i de første uger af 2021 også ekstra interessant. Det betyder dog på ingen måde, at vi allerede nu kan sige, at 2021 bliver et endnu større jubelår, for der er mange ubekendte,” siger Birgit Daetz og forklarer om sidste år:

”Husk på, at salget i 2020 først gik bananas fra maj og frem, fordi der dels var nogle handler at indhente fra ugerne efter nedlukningen i midten af marts, og fordi danskerne fik en hidtil uset sult på nye huse, sommerhuse og siden også lejligheder. Den sult er tilsyneladende stadig derude, og det kan være, at toppen bliver taget af den sult, når samfundet åbner mere op igen, og hvis vi får nogle af vores gamle vaner såsom badeferier, rejser til storbyer, festivaller, natteliv osv. tilbage i et eller andet omfang.”

Handlen med villaer og rækkehuse udgør mere end halvdelen af det samlede boligsalg i de første seks uger af 2021 og er steget 67 procent i forhold til samme periode sidste år. Salget med ejerlejligheder og sommerhuse er steget mere. Til gengæld udgør de markeder kun cirka 20 og 10 procent af det samlede salg.