Vi vil have dem små

Foto: Boligsiden

Når det kommer til lejligheder, vil vi have dem små, viser tal fra Boligsiden.dk. Efterspørgselen er stor efter de små etageboliger.

Vi vil gerne have dem under 90. Og vi vil rigtig gerne have dem mellem 50 og 70. De små lejligheder under 90 kvadratmeter er efterspurgte, viser tal fra Boligsiden.dk.

”Der er rift om de små lejligheder. De er gode til studerende og ældre, der ikke har så stort et pladsbehov og ikke har så mange penge at rutte med. Kommer lejlighederne op over 90 kvadratmeter, falder interessen”, siger Boligsiden.dks kommunikationsdirektør, Birgit Daetz.

Den gode nyhed er, halvdelen af alle lejligheder, der er til salg netop nu, har den populære størrelse. Til gengæld er det mere end halvdelen af dem, der køber lejligheder, der vil have dem mellem 50 og 90 kvadratmeter. Som sælger står man derfor med gode kort på hånden. Som køber må man erkende, at der ikke er helt så meget plads til forhandling.

Læs også: Ejerlejligheder er sælgers marked

90-meter-grænsen

Ved at se på udbuddet og efterspørgslen kan man se, hvor købernes præferencer ligger, og her skiller de små lejligheder sig ud. Interessen er større end udbuddet på lejlighederne mellem 50 og 90 kvadratmeter. Når lejlighederne kommer over 90 kvadratmeter, er udbuddet større end interessen.

Ser man på priserne, tipper de også omkring de 90 kvadratmeter. Ved 90 kvadratmeter kommer gennemsnitsprisen nemlig op over 2 millioner kroner.

For lejlighederne over 90 kvadratmeter er salgstiderne en smule længere og nedslagene en smule større, men ikke signifikant. Der er afgjort et marked for de store lejligheder. Det er blot en helt anden type købere end dem, der går efter de små.

Find mere om