Vi købte ejerlejligheder for 90.000 kroner i minuttet

Foto: Boligsiden

I marts blev der købt ejerlejligheder for mere end fire milliarder kroner, eller hvad der svarer til 90.000 kroner i minutter, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

For mange blev den store pengepung trukket frem i marts måned, hvor antallet af lejlighedshandler nåede et imponerende 1.958. I alt blev der købt og solgt for fire milliarder kroner i marts alene og udelukkende ejerlejligheder. Det betyder, at over 90.000 kroner skiftede hænder hvert eneste minut. Det er langt mere end i både januar og februar, hvor lejlighedssalget beløb sig til henholdsvis 57.000 og 74.000 kroner i minuttet.

”Marts har budt på et udsædvanligt højt antal bolighandler. Som konsekvens ligger udbuddet af ejerboliger markant under sidste års niveau. Årsagen er ikke, at færre sætter deres boliger til salg, men at der bliver solgt så meget, at antallet af nye boliger til salg ikke udligner hullerne efter de mange salg”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Udbuddet på skrump

Fra marts 2014 til marts 2015 er udbuddet af ejerlejligheder til salg faldet med 14 procent på landsplan. I Region Hovedstaden lå udbuddet 13,4 procent under niveauet for marts 2014, og i Region Sjælland og Syddanmark er udbuddet faldet med over 20 procent det seneste år.

Også udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet det seneste år og lå i marts 4,3 procent under niveauet for marts 2014. Men fordi det faldende udbud skyldes øget salg og ikke, at der kommer færre nye boliger til salg, betyder det, at den enkelte boligsøgende har lige så mange boliger at vælge imellem som før – som køber skal man blot være hurtigere på stikkerne.

”Det samme antal boliger kommer til salg; de ligger blot på hylderne i kortere tid. De 25 procent mest populære ejerlejligheder i København by bliver fx solgt på syv dage i gennemsnit. Man skal altså ikke sove i timen, hvis man vil være med i kampen om de bedste boliger”, siger Birgit Daetz.

Find mere om