Udsalg: Flest villaer sælges med rabat

sommerhus

Foto: Boligsiden

Villa-køberne er dem, der oftest kan forhandle sig til et nedslag i prisen, viser tal fra Boligsiden.dk . Se her, hvordan muligheden er for at få nedslag, på netop den boligtype, du har kig på.

Prisnedslagene på boligkøb har været på slankekur det seneste år. For villaer, rækkehuse og sommerhuse er nedslagene blevet 10 procent mindre sammenlignet med sidste år, og prisnedslagene på ejerlejligheder er blevet hele 28 procent mindre.

Alligevel er der stadig noget at forhandle om, når du køber bolig, og langt de fleste boliger sælges stadig med nedslag.

”Ser man på alle boligtyper i hele landet, bliver næsten 3 ud af 4 boliger solgt med nedslag. Men der er forskel på, om du køber andelsbolig, ejerlejlighed, sommerhuse, rækkehus eller villa. Nogle boligtyper er nemmere at prutte om end andre”, forklarer Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Oftest nedslag på villaer og sommerhuse

Villaer og sommerhuse er de boligtyper, hvor flest handler ender i et prisnedslag. Villaerne tager førstepladsen; 81 procent af de villaer, der bliver solgt, bliver solgt med nedslag.
Men sommerhusene er ikke langt efter. 80 procent af sommerhusene bliver solgt med nedslag.

Men hvor nedslaget på villaerne i gennemsnit er på 700 kr. pr. kvadratmeter, er der knap 1.200 kr. pr. kvadratmeter at hente, når sommerhushandlen skal på plads. Køber man villa og sommerhus i standardstørrelsen, svarer det til et nedslag på hhv. 107.000 kr. for villaer og 100.000 kr. for sommerhuse.

2 ud af 3 ejerlejligheder sælges med nedslag

Skal du købe ejerlejlighed eller rækkehus, må du skrue lidt ned for forventningerne. 71 procent af rækkehusene bliver solgt med nedslag, mens det kun gælder 67 procent af ejerlejlighederne. Samtidig er ejerlejlighederne dem, hvor du kan forvente det mindste nedslag i kroner og øre – her er der i snit 640 kr. at hente pr. kvadratmeter. Det svarer til 550.000 kr. for en lejlighed i standardstørrelsen.

Kun hver anden andelsbolig sælges med nedslag

Andelsboligerne er den boligtype, hvor der kun gives et nedslag i hver anden handel.

”Andelsboliger er på mange måder anderledes i en handelssituation. Andelskronen er defineret på forhånd, så økonomien på boligen ligger i en fast ramme sammenlignet med andre boligtyper. Men også andelsmarkedet er reguleret af udbud og efterspørgsel, og kan man ikke få solgt sin andel til prisen, må man jo prøve at gå ned”, siger Birgit Daetz.

Overblik – så stor andel af handlerne ender med nedslag

Villa

81 procent sælges med nedslag

Nedslagets størrelse: 696 kr. pr. m2

Sommerhus

80 procent sælges med nedslag

Nedslagets størrelse: 1.192 kr. pr. m2

Rækkehus

71 procent sælges med nedslag

Nedslagets størrelse: 696 kr. pr. m2

Ejerlejlighed

67 procent sælges med nedslag

Nedslagets størrelse: 640 kr. pr. m2

Andelsbolig

53 procent sælges med nedslag

Nedslagets størrelse: Ingen data