Stadig hurtige salg af ejerlejligheder

Foto: Boligsiden

Salgstiderne falder stadig for lejligheder og priserne stiger, viser tal fra Boligsiden.dk

Salgstiderne er fortsat faldende og priserne stigende på ejerlejligheder. Især i Københavnsområdet fortsætter efterspørgslen, og det ses nu også på de lejligheder, der ellers har ligget længe på markedet.

”Inden for de seneste par måneder er det især den fjerdedel af lejlighederne i København, der har været længst tid om at blive solgt, hvor der er sket noget. Salgstiderne er her faldet fra lige knap 300 dage til 200 dage på et par måneder”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Læs også: Turbosalg: Lejligheder sælges på 11 dage

Vind i sejlene til de ”langsomme lejligheder” i København

Det er bemærkelsesværdigt, at det er de ”langsomme lejligheder”, der rykker nu, fordi den halvdel af lejlighederne, der bliver solgt hurtigst, har stagnerende salgstider. Det toppede i marts med salgstider helt ned til 10 dage i København, men nu ligger de på 14 dage, hvilket stadig er afsindig hurtigt.

”Noget tyder på, at grænsen er nået for de supereftertragtede lejligheder. Det er næsten også svært at få et gennemsnit, der ligger under 10 dage”, siger Birgit Daetz.

Men netop på grund af den store efterspørgsel, har købernes blikke måske derfor vendt sig mod de lejligheder, der ellers har ligget og boblet på markedet i op i mod et år. Flere af den type lejligheder ser ud til at være blevet støvet af og er kommet ud over rampen.

Tendensen er den samme på landsplan. Her er det også er den halvdel af lejlighederne, der bliver solgt langsomst, der har rykket sig mest over de seneste måneder og er med til at trække den samlede salgstid ned.

Fastliggerne

Selvom de langsomste lejligheder har fået mere fart på, gror træerne ikke ind i himlen. I maj måned lå blev den lejlighed, der havde ligget i længst tid, solgt på 748 dage. Det er langt lavere end april måneds langsomste, der havde ligget i 1.078 dage, men det er stadig over to år.

De Københavnerlejligheder, der har slået sig ned på Boligsiden.dk,  hører til i den dyre ende. I top 5 over Københavnerlejligheder med længste liggetider koster de billigste lige knap 2 millioner kroner.  På top 30 koster kun 8 lejligheder under en million.

Mange griber chancen

Mange rider med på bølgen og sætter deres ejerlejligheder til salg. I kølvandet på støt stigende priser, faldende salgstider og faldende prisnedslag, er udbuddet af lejligheder steget siden årsskiftet.

Danske Bank har advaret mod en ny prisboble på ejerlejlighedsmarkedet i København på grund af de stigende priser, mens Ulrikke Ekelund, der er cheføkonom i BRFkredit mener, at vi blot ser et boligmarked, der er på vej ud af sin dvale, og at der i øjeblikket ikke er nogen alarmklokker, der ringer.

Skal man købe lejlighed, vil det som altid være en god ide at bruge sin sunde fornuft og vurdere, om man synes, man får nok for pengene.

Find mere om