Sommerveje sælges først

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Går det hurtigere med at få solgt på Sommervej end på Vintervej? Boligsiden.dk har taget turen rundt på årstidsvejene i Danmark.

Forårsvej, Majvej, Sommervej. Det lyder hyggeligt, og lugter lidt af sol og sommer og gode vibrationer. Her har vi lyst til at bo. Men hvad med Vintervej eller Januarvej? Er det ikke bare lidt mere rudekuverter og sjappede støvler? Er det noget, vi orker? Boligsiden.dk har taget temperaturen på årstidsvejene i det ganske danske land.

Kom maj du søde milde

Der er én årstidsvej, der skiller sig markant ud, når det kommer til salgstider. Det går nemlig bare markant hurtigere at få solgt sit hus på Majvej end det gør på alle de andre måneds- og årstidsveje. Mens Majvej stikker af med det laveste gennemsnit på bare 91 dage, må Januarvej trækkes med listens længste gennemsnit på hele 432 dage.

For det ikke skal være løgn, efterfølges Januarvej af Februarvej, der har de næstlængste salgstider i rækken af årstidsveje. 232 dage tager det at komme ud af et hus på Februarvej, der ellers er i konkurrence med Vintervej, der indtager tredjepladsen over længste salgstider med 217 dage. Tilfældigheder?

Supersalg på Sommervej

Sommervej ligger lunt i svinget. Med sine 122 dage i gennemsnit, bliver Sommervej kun slået af Majvej og Julivej i hurtige salg. Julivej på andenpladsen har blot 118 registrerede dage. Og ja, så kommer Aprilvej med 124 dage og Forårsvej med 128 dage.

Novembervej er efterårets mønsterbryder

Novembervej har som den eneste efterårs- og vintervej formået at trække sig selv op i sommervejenes liga. Med en gennemsnitlig salgstid på 133 dage, tager Novembervej en rigtig flot placering, og slår både Martsvej, Junivej og Augustvej i hurtigt salg. Der er nok nogle sommerveje der, der har røde ører.

VejnavnSalgstid (dage)
Majvej91
Julivej118
Sommervej 122
Aprilvej124
Forårsvej128
Novembervej133
Augustvej146
Martsvej158
Junivej158
Oktobervej187
September191
Efterårsvej209
Decembervej210
Vintervej217
Februarvej232
Januarvej 432

Sådan gjorde vi:

Salgstallene bygger på mæglerindberettede handler til Boligsiden.dk med salgsdato i 2010 eller senere. Salgstiderne på nogle af vejene er baseret på et lille antal handler og skal derfor tages med et gran salt.

Find mere om