Fire ud af ti sommerhussælgere har sat udbudsprisen ned. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.
Det kan holde hårdt med at finde en køber til sommerhuset, for danskerne prioriterer – i sagens natur – helårsboligen højest, Når dét marked ikke stortrives, smitter det af på markedet for fritidshuse. Det er der rigtig mange sommerhussælgere, som har måttet se i øjnene, og derfor er fire ud af ti sommerhuse sat ned i pris. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.
Fik du læst: Hver tredie lejlighed koster højst 6.000 kr. om måneden
”I alt drejer det sig om 42 pct. af de udbudte sommerhuse, som er sat ned i pris, siden de først blev sat til salg hos den lokale ejendomsmægler”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.
Totalt set har sælgerne barberet 1,1 mia. kr. af den samlede udbudspris for de knap 12.200 sommerhuse, der for tiden er til salg hos landets mæglere.
5.100 sælgere har sænket prisen
”Det svarer til, at 5.100 huse har fået sænket udbudsprisen, og i gennemsnit er disse huse nu 213.000 kroner billigere, end da den første udbudspris blev fastsat. Der kan derfor være rigtig mange penge at spare på et sommerhus, der er sat ned i pris”, siger Birgit Daetz.
Læs også: Flere brugere tror på prisstigninger
Samlet set svarer prisændringerne i købers favør til, at de nedsatte huse i gennemsnit er blevet 13,4 pct. billigere i udbudsperioden.
Ser man på landets fem regioner, er der store forskelle på, hvor mange sælgere, som har set sig nødsaget til en prisreduktion i håb om at lokke køberne ud af deres skjul.
Sjællændere mest tilbøjelige til at sænke prisen
Fænomenet er mest udbredt øst for Storebælt, hvor 47 pct. af alle sommerhussælgerne i Hovedstaden og Region Sjælland har sænket udbudsprisen.
I Region Nordjylland og Syddanmark er det kun cirka 38 pct. af sælgerne, der harset sig nødsaget til at skære i udbudsprisen, mens det i Region Midtjylland gælder for 41 pct. af sommerhussælgerne.