Sommerhuse sælges også på overbud

Foto: Boligsiden.

Det er ikke reglen men undtagelsen. Alligevel er der sommerhuse, der sælges over udbudsprisen, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Det er ganske rigtigt ikke så tit det sker, men det hænder, at et sommerhus bliver solgt for en højere pris, end det udbydes til. I hele 2015 skete det 166 gange, at en sommerhuskøber valgte at betale mere, end der egentlig blev forlangt, for at sikre sig netop dét sommerhus. Det svarer til 2,4 procent af alle sommerhushandlerne.

Men også i 2016 har der allerede været købere, der har følt, at et overbud var nødvendigt for at sikre sig sommerhuset. I januar og februar er 13 sommerhushandler endt i et overbud, svarende til 1,9 procent af sommerhushandlerne i samme periode.

”Det er for sommerhuse som med helårsboliger: Er man interesseret i en bolig, som andre også vil have, må man enten være forberedt på, at den kan gå til en anden køber, eller man kan prøve at sikre sig boligen ved at byde over”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Hvad man som køber gør, afhænger både af temperament, og hvor glad man i sidste ende er for boligen. Hvis man synes, den er mere værd, end den er udbudt for, byder man over. Hvis man ikke synes, den er prisen værd, lader man være”, siger Birgit Daetz.

Sæson i overbud

Der er en helt klar tendens til, at flere sommerhuse sælges på overbud i forårs- og sommermånederne. Her topper salgstallene som regel også, og den øgede efterspørgsel giver ekstra konkurrence blandt køberne. I april 2015 blev 4,2 procent af sommerhusene solgt på overbud.

”Der har været godt gang i sommerhussalget i år. I årets to første måneder er der blevet solgt flere sommerhuse end i samme periode i 2015, så man kunne godt forvente, at der også i de kommende måneder vil være både mange salg og også overbud”, siger Birgit Daetz.

Så meget bliver der lagt oveni

I 2015 blev der i gennemsnit lagt 7 procent oven i salgsprisen, når et sommerhus blev solgt på overbud. I nogle måneder var overbuddene dog helt oppe på 12-18 procent, og det er dermed ikke uanseelige beløb, der betales ekstra.

I år har overbuddene i årets første to måneder ligget på knap 12 procent, hvilket er markant højere end i samme periode af 2015, hvor der kun blev lagt en enkelt procent til udbudsprisen.

Find mere om