Solgt på 76 dage

Foto: Boligsiden

Intet andet sted i landet går hushandlerne så hurtigt som i Albertslund, hvor villaerne i gennemsnit kun ligger til salg i 76 dage. I hele Københavnsområdet er salgstiderne presset i bund, viser opgørelse fra Boligsiden.dk

I Albertslund får støvet ikke lov til at lægge sig på til salg-skiltene. Her bliver husene nemlig solgt på bare 76 dage i gennemsnit, og så hurtigt går det ingen andre steder i landet. På landsplan tager det 215 dage at få solgt en villa eller et rækkehus, men i københavnsområdet generelt og på den københavnske vestegn i særdeleshed er salgstiderne helt i bund. Først på en 17. plads over de hurtigst sælgende kommuner, dukker Aarhus op, som den første kommune, der ikke ligger i københavnsområdet.

”Københavnsområdet er præget af et faldende udbud og en stigende efterspørgsel. Det presser salgstiderne helt i bund. Ser man på den hurtigst sælgende fjerdedel af alle villaer i Købehavns omegn, blev de i april solgt på bare 11 dage i gennemsnit. Så hurtigt er det ikke gået siden vi begyndte at måle i januar 2009. Der er virkelig skruet op for tempoet omkring København”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Noget af det, Albertslund kan lokke med, er først og fremmest lave huspriser. Den gennemsnitlige salgspris for en villa i Albertslund lå i april på 16.487 kroner pr. kvadratmeter, og dermed har Albertslund ikke bare de hurtigste salgstider men også københavnsområdets laveste salgspriser. Med en placering kun 14 kilometer fra Rådhuspladsen og med huspriser, der ligger små to millioner kroner under niveauet i Københavns Kommune for en standardvilla, er der ikke noget at sige til, at de få udbudte huse i Albertslund bliver revet væk.

Top 10

Salgstid for villa/rækkehuse i april 2015

  1. Albertslund: 76 dage
  2. Rødovre: 87 dage
  3. Tårnby: 87 dage
  4. Hvidovre: 97 dage
  5. Købehavn: 98 dage
  6. Brøndby: 103 dage
  7. Lyngby-Taarbæk: 106 dage
  8. Dragør: 111 dage
  9. Furesø: 115 dage
  10. Ishøj: 117 dage
Find mere om