Sjællands hurtige hjørne

Foto: Boligsiden

Villaerne bliver solgt hurtigst i København by, Københavns omegn, Nordsjælland og Østsjælland. Tilsammen udgør de det hurtige hjørne af Sjælland.

Det nordøstlige hjørne af Sjælland er uden tvivl det hurtigst sælgende, når det drejer sig om at få villaer til at skifte hænder. København by ligger stadig i spidsen som Sjællands hurtigst sælgende landsdel. Her bliver hver fjerde villa i gennemsnit solgt på 18 dage.

Hurtige salg er også noget, man kender til i Nordsjælland, der ikke er langt efter hovedstaden. I Landsdelen Nordsjælland, der ikke bare tæller whiskybæltet men også mere gennemsnitlige kommuner som Halsnæs og Frederikssund, ligger salgstiden for de hurtigst sælgende villaer på 19 dage. Københavns omegn tegner sig for en salgstid på 23 dage for den fjerdedel af villaerne, der sælges hurtigst.

Østsjælland, der rummer kommuner som Greve, Køge og Roskilde, ligger også godt med en gennemsnitlig salgstid på 25 dage for den hurtigste fjerdel af villaerne. Her kan man dog se, at det begynder at trække opad blandt de villaer, der er længst tid om at blive solgt. I Østsjælland bliver de langsomst sælgende villaer solgt på 382 dage i gennemsnit. Det er næste dobbelt så lang tid som i København by, hvor de langsomst sælgende villaer er solgt på godt 200 dage.

Vest- og Sydsjællanderne er dem, der har sværest ved at få solgt deres villaer. Hver fjerde villa bliver solgt på en måned i gennemsnit, og det er sådan set ikke meget mere end de 25 dage, det tager, når det går hurtigst, i Østsjælland. Men dér, hvor det for alvor gør ondt, er blandt den fjerdedel af villaerne, der ligger til salg i længst tid. Her ligger den gennemsnitlige salgstid på 702 dage i Vest- og Sydsjælland, og det er markant højere end i de andre sjællandske landsdele.

”I juni måned faldt salgstiden i alle regioner i Danmark. I Region Sjælland faldt salgstiden med 4,4 procent, men Region Sjælland er stadig den region, der har de længste salgstider for villaer og rækkehuse. Men det er positivt, at juni viste så entydig en tendens i forhold til reduktionen af salgstiden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

LandsdelSalgstid (Hurtigste 25 pct)Salgstid (langsomste 25 pct)
København by18 dage204 dage
Nordsjælland19 dage358 dage
København omegn23 dage320 dage
Østsjælland25 dage382 dage
Vest- og Sydsjælland30 dage 702 dage

(Kilde: Boligsiden)