Se liste: Her kan du købe herregårde til salg i Danmark

Se liste: Her kan du købe herregårde til salg i Danmark

Foto: Boligsiden.

Har du altid gået med en drøm om at blive ejer af en herregård? Så har Boligsiden måske løsningen her. Se Boligsidens liste over boliger til salg, som alle bliver betegnet som herregårde.

Boligsiden har samlet en liste over boliger til salg i Danmark, der bliver betegnet som en herregård. Boligerne, som er fordelt rundt om hele landet, indeholder alle kriterierne for at være en vaskeægte herregård.

”Ret beset har herregården typisk været forbundet med overklassen og adelen. Men i disse dage er det ikke længere kun forbeholdt overklassen at bo på en større ejendom ude på landet. Priserne varierer meget, og der findes en stor gruppe af boligsøgere, som drømmer om at have deres eget landsted, stort som småt,” fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.

Herregårdene er til salg i alle prisklasser. Det betyder, at det ikke længere kun er overklassen og adelen, som har råd til at eje en herregård.

Hvad er en herregård?

Historisk set var herregården en større landbrugsejendom, som var tilknyttet flere små gårde, og som typisk var ejet af en mand af adelig slægt. Ejerne havde også adskillige privilegier, som dog blev frataget i 1908.

Ifølge Dansk Center for Herregårdsforskning er der i dag 730 herregårde i Danmark.

Men i disse dage kan begrebet bruges mere løst, og der derfor ikke længere er en klar definition på, hvornår en større landbrugsejendom er en herregård. Dog har begge ejendomme det tilfældes, at der er tale om en større gård.

Listen indeholder villaer og rækkehuse til salg, der i salgsannoncen er kvalificeret som værende herregårde.

Find mere om