Salgstider er faldet mest i yderområderne

Foto: Boligsiden

Odsherred, varde og Thisted topper listen over kommuner, hvor salgstiderne for villaer og rækkehuse er faldet mest i 2012. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Vi har efterhånden vænnet os til, at København, Aarhus og Nordsjælland løber med de store, positive overskrifter, når det drejer sig om boligmarkedet. Men i denne omgang er det kommunerne i Vestjylland og Vestsjælland, der tager rampelyset.

Tal fra Boligsidens Markedsindeks viser nemlig, at salgstiderne for villaer og rækkehuse i 2012 faldt mest i en række kommuner, som traditionelt har været blandt de hårdest ramte på boligmarkedet.

Salgstider faldt med 31 % i Odsherred

”I Odsherred, Varde og Thisted faldt salgstiderne dramatisk i det forgangne år. Alle steder omkring 30 pct. med Odsherred i førertrøjen – her er faldet på 31 pct.  Thisted havde i begyndelsen af sidste år landets længste salgstider med i gennemsnit 341 dage, mens salgstiden var tre dage kortere i Odsherred. Begge steder omkring 11 måneder. I dag svarer salgstiden i de to kommuner til cirka 7 måneder”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Lemvig er nu den kommune, hvor det med de 12 måneder, tager længst tid at få solgt sit hus. Det er en fordobling i forhold til ved indgangen til 2012.

Tilbage på listen over kommunerne med den største årlige reduktion i salgstiden finder man også kommuner som Odder, Halsnæs, Ikast-Brande og Bornholm. Her er salgstiderne i dag mellem 11 og 20 pct. kortere end på samme tidspunkt sidste år.

Vidner om fremgang

”Det er godt nyt til disse kommuner, der har lidt meget under de senere års boligmarkedskrise. Flere faktorer spiller ind, men faldende salgstider er et signal om, at der er fremgang på markedet”, siger Birgit Daetz.