Salgstid på rækkehuse falder for fjerde år i træk

Foto: Boligsiden.

Der var stor efterspørgsel på rækkehuse i februar måned, hvor hvert rækkehus i gennemsnit blev solgt på 121 dage. Salgstiden er nu faldet fire år i træk. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Kan du lide at have dit eget hus, men foretrækker du at dele mur med din nabo, så er du én af mange danskere, der vil bo i rækkehus. Efterspørgslen på de sammenbyggede huse er stor, og da udbuddet er begrænset, er rækkehusene blevet en eftertragtet vare.

Det kan ses på den gennemsnitlige salgstid, der i februar måned var på bare 121 dage. Det er en uge kortere end på samme tidspunkt sidste år, og godt halvanden måned kortere end i 2013. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at salgstiden på rækkehuse nu er faldet for fjerde år i træk.

”Rækkehusene er populære som familieboliger og tiltaler folk, der vil bo i eget hus i byen, have et lille stykke græs og godt kan lide at have en relation til naboerne. Her kan naboens børn komme på besøg ved at løbe gennem hækken og ind af havedøren. Desuden kræver rækkehuse ofte mindre vedligehold sammenlignet med ældre villaer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Solgt på en måned

Faktisk er der så mange, der er interesserede i rækkehusidyllen, at den halvdel af rækkehusene der blev solgt hurtigst, røg gennem ejendomsmæglernes hænder i løbet af godt en måned.

Derfor kan det også være svært at få fat i de mest attraktive rækkehuse, der ofte ligger i de store byer, hvor udbuddet ikke matcher efterspørgslen.

”Der er stor rift om rækkehusene i øjeblikket, og derfor er det også afgørende som køber at have gjort sit forarbejde ved at have det finansielle på plads. For har du forelsket dig i et af de eftertragtede huse, så skal du kunne slå til hurtigt. Ellers kan det hurtigt blive solgt til en anden,” siger Birgit Daetz.

Der blev solgt 117 rækkehuse i København og Københavns Omegn i februar måned, mens 79 skiftede hænder i Nordsjælland. Der blev solgt færrest i Nordjylland, hvor salgstiden til gengæld i gennemsnit var landets laveste på bare 66 dage.

Salgstid på rækkehuse:

Måned og årSalgstid
Februar 2013178 dage
Februar 2014158 dage
Februar 2015138 dage
Februar 2016128 dage
Februar 2017121 dage
Find mere om