Salgstid falder: Huse bliver solgt på 168 dage

Foto: Boligsiden

Det tager i gennemsnit 168 dage at sælge en villa eller et rækkehus i Danmark. Det er 27 procent mindre, end da salgstiden toppede i starten af 2013.

Der er sket meget på boligmarkedet, siden finanskrisen fik salgsopstillinger til at samle støv på ejendomsmæglernes hylder. Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks i august viser, at salgstiden på villaer og rækkehuse nu er 168 dage. Det er 27 procent, svarende til to måneder, lavere end i starten af 2013, hvor den toppede.

”Den faldende salgstid er en tendens, vi ser i hele landet. Den har ikke på noget tidspunkt været lavere i 2010’erne, og de seneste måneder er både Region Nordjylland og Region Syddanmark kommet med ned under en gennemsnitlig salgstid på 200 dage,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Alene fra juli til august er salgstiden faldet med gennemsnitligt 1,8 procent og et godt stykke over to procent i Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Sjælland.

”Der bliver solgt mange huse, så udbuddet falder, og konkurrencen om de attraktive huse giver salgstiden et tryk nedad. Køberne har indstillet sig på en kortere betænkningstid, for de ved godt, at de ellers risikerer, at drømmehuset bliver solgt for næsen af dem,” påpeger Birgit Daetz.

LÆS OGSÅ: Boligudbud falder: Mæglerne efterlyser flere huse

Find mere om