Salget af lejligheder falder i de største byer

Foto: Boligsiden

Der blev solgt færre lejligheder i København og Aarhus i 2017 og 2016. Det sker på trods af en samlet stigning.

Nye handelstal fra Boligsiden.dk viser, at antallet af solgte ejerlejligheder steg med tre procent fra 2016 til 2017. Interessant nok er den stigning ikke båret af vækst i salget i de største byer. Tværtimod er handelsaktiviteten faldende i både København og Aarhus.

”I løbet af 2017 steg priserne på ejerlejligheder i København med 12 procent og lidt mindre i Aarhus. De markante prisstigninger får nogle købere til at overveje at flytte lidt længere væk fra bykernen, og vi kan se, at salget stiger i kommuner som Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup. Tendensen er den samme omkring Aarhus i lidt mindre skala,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det er dog ikke kun i omegnskommunerne til de største byer, at der er stigning i handlen med ejerlejligheder. Samme tendens er gældende i en række mellemstore byer.

”København og Aarhus har historisk drevet væksten på ejerlejlighedsmarkedet, og det er bemærkelsesværdigt, at det nu sker i byer af mellemstor størrelse som Horsens, Esbjerg, Vejle og Silkeborg. De byer var ikke tidligere interessante for lejlighedskøberne, men de kan nu være et godt alternativ for dem, der er på jagt efter noget, der er billigere end i de to største byer,” påpeger Birgit Daetz.

Salget i de fire nævnte byer steg sidste år mellem 20 og 70 procent.