Salget af huse stiger 10 procent

Foto: Boligsiden.

I de første 10 måneder af 2017 er salget af huse steget med 10 procent i forhold til samme periode sidste år. Salget i København stagnerer.

Der er blevet solgt rigtig mange huse i oktober. Det viser Boligsiden.dk’s netop offentliggjorte tal for handlede boliger for den senest afsluttede måned. Dermed er salget i årets første 10 måneder 10 procent højere end i samme periode sidste år.

”Det er overraskende, at salget i oktober er højere end i september og på niveau med august. Det er atypisk for årstiden, og det gør, at salget nu er steget så meget, at det ligger 10 procent højere end sidste år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Stigningen sker på baggrund af et øget salg i kommuner som Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup. Samtidig stagnerer salget i København, der kun oplever en stigning på meget få handler.

”Husene i København er rigtig dyre, og er man fast besluttet på, at det skal være hus og have, så er man ofte også indstillet på, at det ikke skal være midt i byen. De høje priser i København presser køberne ud til omegnskommunerne, så stigningen derude er en logisk følge af udviklingen,” siger Birgit Daetz.

Uden for Sjælland er de største kommunale stigninger i antallet af hushandler på Bornholm, i Svendborg og i Fredericia.

LÆS OGSÅ: Vækst i 87 kommuner: Her bruger de flere penge på huse end i 2016

Find mere om