Salg af lejligheder er fordoblet på 5 år

Foto: Boligsiden

I første kvartal af 2017 blev der solgt tæt på dobbelt så mange ejerlejligheder som i samme periode for fem år siden.

Der er solgt 5.126 ejerlejligheder i de første tre måneder af 2017. Det er over 98 procent mere end i samme periode for fem år siden, hvor der blev solgt 2.586 af slagsen. Det viser nøgletal fra Boligsiden.dk.

Det er fortsat i Region Hovedstaden, at der bliver handlet klart flest lejligheder, men det er især Region Sjælland og Region Syddanmark, der trækker gennemsnittet op. Her er kommuner som Køge, Sønderborg og Vejle for alvor kommet med på lejlighedstrenden.

”At bo i lejlighed var tidligere noget, der var forbeholdt de studerende i de store byer. Den tendens har ændret sig de seneste år, hvor man nu også i mellemstore byer bliver tiltrukket af lejlighedslivet. Her bliver man en del af ejerforeninger, der tager sig af vedligeholdelsen på fællesarealer, og hvor man slipper for at luge ukrudt i haven,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Alene i forhold til første kvartal sidste år er lejlighedssalget i Region Syddanmark steget med 35 procent og med 20 procent i Region Sjælland. Landsgennemsnittet ligger godt 13 procent over niveauet på samme tidspunkt sidste år.

Find mere om