Sådan får du en sommerbolig til spotpris

Foto: Boligsiden

Mange har allerede et sommerhus. Andre drømmer. Men ikke alle har råd, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk. Læs her, hvordan du får en sommerbolig uden at betale en formue.

Sommerhuset er vores andet hjem. Her kan vi slappe af, nyde naturen og komme ned i gear. Næsten 2 ud af 3 ønsker sig da også et sommerhus, viser en undersøgelse blandt Boligsiden.dks brugere. Men knap halvdelen af dem, der gerne vil have et sommerhus, føler ikke, de har råd.

Godt nok er der netop nu omkring 800 sommerhuse til salg, der koster under halv million, men en halv million er mange penge, hvis kistebunden ikke rummer andet end en punkteret badebold og gamle feriefotos. Men der findes alternativer.

Timeshare fra 25.000 kr.

Drømmen om en feriebolig kan gå i opfyldelse for 25.000 kr. For den pris kan du købe dig ind i en timesharelejlighed. Det betyder, at du må bruge lejligheden i et begrænset antal uger om året – ofte fem – og altså deler boligen med de andre, der også har købt en del af lejligheden.

Fordele: En timesharelejligheder giver dig en fast ferieoase for en meget overkommelig penge. Samtidig får du alle feriecenterfordelene, hvor der fx ofte er swimmingpool.

Ulemper: Du deler boligen med andre, og ofte ligger timesharelejlighederne i store feriekomplekser, der kan være upersonlige og ikke rumme den nærhed til naturen, som et klassisk sommerhus med tilhørende naturgrund kan have.

Køb en kolonihave

En kolonihavehus er oftest et lille hus, der ligger på en mindre grund. Kolonihaven er en del af en haveforening, hvor du køber dig ind. I haveforeningerne er der ofte et stærkt sammenhold og man kommer hinanden ved. Der er enkelte kolonihaver i fri handel, som du finder på www.boligsiden.dk, men mange kolonihaver bliver ikke annonceret til salg. I mange foreninger er der ventelister, og du skal selv kontakte foreningen og skrive dig op, hvis du er interesseret. Prislejet ligger flere steder mellem 100.000 og 300.000 kr.

Fordele: Kolonihaverne er billigere end almindelige sommerhuse. Du deler ikke huset med andre, og du har din egen have. Er du socialt anlagt, er en kolonihave et perfekt valg.

Ulemper: Det kan være svært at finde og komme ind i haveforeningerne. Der kan være lange ventelister til de meget billige huse. Grunden er ofte meget mindre end en typisk sommerhusgrund og husene ligger tit tæt på storbyerne, hvilket betyder, at du ikke kommer så langt ud i naturen.

3 spareråd til dit sommerhuskøb

  1. Køb sommerhus om vinteren. Så kan du spare omkring 40.000 kr.
  2. Køb sommerhus lidt væk fra stranden. 500 meter fra kysten giver dig en besparelse på over 16.000 kr. pr. kvadratmeter
  3. Køb sommerhus sammen med familie eller venner, og del udgifterne
Find mere om