Rødovre slår sin egen rekord i hurtig salgstid

Foto Boligsiden

Rødovre har skåret hele ni dage af sidste måneds rekord i hurtigt salg; en rekord, som Rødovre også holdt. Salgstiden for villaer og rækkehuse lå på bare 57 dage i Rødovre i august, viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Ejendomsmæglerne har travlt på den københavnske vestegen. Rødovre, der i både juni og juli havde landets laveste salgstid på bare 66 dage for villaer og rækkehuse, satte i august nye standarder for hurtigt salg. Fra juli til august faldt salgstiden nemlig til bare 57 dage. Nabokommunen Hvidovre, der i juli havde en salgstid på 68 dage, fik også skåret lidt af salgstiden, der endte på 65 dage i august.

”Den gennemsnitlige salgstid for villaer og rækkehuse lå på 191 dage på landsplan i august. Det var et fald på 0,4 procent fra måneden før. Så når salgstiden i Rødovre i samme periode lå på 57 dage og var faldet med 15,7 procent, så er der tale om en markant udvikling i et område, hvor boligsalget i forvejen går drønstærkt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Albertslund og Vallensbæk har salgstider, der er hurtige nok til at placere dem som nummer fire og fem på listen over kommuner med de hurtigste salgstider for villaer og rækkehuse. Dermed cementerer vestegnen sin placering som en af de mest eftertragtede boligområder lige nu.

Stigende priser og faldende udbud

De hurtige salg på vestegnen er en konsekvens af en øget efterspørgsel, der både har fået udbuddet til at skrumpe og priserne til at stige. Salgsprisen for villaer og rækkehuse er det seneste år steget med 11,9 procent i Rødovre, hvilket både ligger over landsgennemsnittet på 7,9 procent, men også over gennemsnittet for Region Hovedstaden, der ligger på 9,8 procent. Udbuddet af villaer og rækkehuse er i samme periode faldet med hele 25,7 procent i Rødovre, mens det på landsplan er faldet 7,8 procent og i Region Hovedstaden 15,8 procent.

”Antallet af nye boliger til salg i Rødovre Kommune er nogenlunde på niveau med samme tid sidste år, men når boligerne bliver solgt så hurtigt, falder det samlede udbud”, siger Birgit Daetz.