Rentefest til den lyse morgen

Foto: Boligsiden

Det ser ud til, at de fester med meget lave renter, som boligejere og boligkøbere er inviteret til, kommer til at vare til langt ud på de små timer, hvis man skal tro førende økonomer, som Børsen har talt med. Det skriver home i dag. Læs mere på www.boligsiden.dk.

Helt frem til slutningen af året vil man fortsat kunne få F1-lån med en rente på omkring 1 %, forudsiger eksperterne. Cheføkonomen i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig tror ikke på markante rentestigninger i år. Det skriver home i sit nyhedsbrav i dag.

Sker ikke de store renteændringer

“Vores vurdering er i og for sig lidt kedelig, da vi ikke mener, at der er udsigt til de store udsving, hvis man ser 12 måneder frem,” fortæller Christian Hilligsøe Heinig og er dermed enig med kolleger fra både Nordea og Nykredit.

Christian Hilligsøe Heinig peger på, at renteprognoser er meget usikre. Selv om meget lidt tyder på det, så kan tingene ændre sig hurtigt.

“Hvis den pessimisme, der er i øjeblikket, pludselig forsvinder, og økonomien forbedres, så kan renterne stige, og så kan det gå relativt hurtigt,” advarer Christian Hilligsøe Heinig.

Ifølge home er det scenarium en ‘win-win situation’ for boligejere og boligkøbere.

Også fordel ved rente-stigning

“Stiger renten er det i så fald tegn på, at det går bedre med økonomien, og det vil på sigt have positiv effekt på boligmarkedet, at der er mere gang i hjulene i erhvervslivet,” siger Mads Ellegaard, der er kommunikationschef i home.

Find mere om