Rentefald fyrer op under boligmarkedet

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

Huspriserne steg i juni, hvor både salgstid og nedslag faldt, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Intet tyder på at kursen skulle brydes lige foreløbig.

Renterne fortsætter nedad, og det påvirker alt andet lige boligpriserne. Og rentefaldet, der i forvejen var i gang, bliver kun forstærket med Storbritanniens farvel til EU, der kommer til at trække spor på det danske boligmarked i den kommende tid. Det er dog for tidligt at se effekten af afstemningen den 23. juni, men rentefaldet generelt har været med til at sikre, at huspriserne i juni i år steg mere end i juni 2015.

Fra maj til juni i år steg salgsprisen på en villa eller et rækkehus med 0,8 procent, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. I samme periode sidste år steg salgsprisen kun med 0,6 procent. Samtidig steg priserne i samtlige regioner i år, mens to ud af de fem regioner oplevede et prisfald i juni sidste år.

Salgstiden fortsatte med at falde i juni og kom ned på i gennemsnit 185 dage for villaer og rækkehuse. Der blevet også givet mindre rabatter til huskøberne, der måtte nøjes med 510 kroner pr. kvadratmeter i nedslag; et fald på 2,5 procent den seneste måned.

”Boligmarkedet holder kursen, priserne fortsætter stille og rolig opad, og salgstiden falder. Den sikkerhed, et stabilt boligmarked giver, resulterer i, at mange fortsat vælger at sætte deres bolig til salg i forventningen om, at de kan få en god pris og en fornuftig salgstid”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.