Rækkehuset i Roskilde blev solgt på kun 20 dage

Foto: Boligsiden.

For en familie i Roskilde tog det under tre uger at sælge det lille rækkehus, selv om salgsprisen viste sig at være over det normale for området.

Boligmarkedet er for alvor på vej ud af krisen. Det konstaterer en familie fra Roskilde, efter det kun tog dem 20 dage at få solgt rækkehuset i Svogerslev vest for Roskilde.

Tina og Roland (på billedet herover sammen med sønnen Viktor) solgte rækkehuset fra 1989 for 1,75 mio. kr. – 45.000 kr. under udbudsprisen. Det hurtige salg skyldes ifølge ejendomsmægleren, at huset har været prissat korrekt fra starten.

”Prisen var skarp, og det er vigtigt, for man skal være foran sine konkurrenter i markedet. Jeg anbefaler, at man kigger på www.boligsiden.dk og holder øje med, hvad andre tilsvarende boliger i ens område koster, før man sætter huset eller lejligheden til salg”, fortæller Brian Hensrik fra Ejendomsmæglerfirmaet Hensrik i Sankt Ols Gade, Roskilde.

Find salgsprisen fra start

Han mener især, det er en god idé at prissætte boligen ud fra salgsprisen snarere end udbudsprisen. Derfor skal ejendomsmægleren turde tage snakken med sælger om, hvad der er realistisk at få for huset.

”For mange mæglere tør efter min mening ikke sige tingene, som de er. Men det er nødvendigt, og så skal man naturligvis underbygge sine argumenter med en ordentlig dokumentation”, siger Brians Hensrik.

Han startede som selvstændig mægler for 13 måneder siden og har siden solgt 80 ejendomme i Roskilde. I dag har han 160 ejendomme til salg i butiksvinduet i Sankt Ols Gade.

Ude i Svogerslev er Tina og Roland rigtig godt tilfredse med ejendomsmæglerens arbejde; for ikke nok med at salget gik over al forventning, fik parret også mere for rækkehuset end normalt er.

Fik 150.000 kr. mere

”Det er et lille frimærke-rækkehus på 90 kvadratmeter, som vi har haft i fem år, og vi fik faktisk 150.000 kroner mere for det, end de seneste rækkehuse, der er solgt i kvarteret”, fortæller Tina, der ikke ønsker at få sit efternavn frem.

Hun peger på, at man som sælger selv kan gøre meget for at fremme salget.

”Vores hus fremstod pænt og godt vedligeholdt. Der var intet, der skulle laves, og det var faktisk lige til at flytte ind i. Det tiltaler folk. Og så har vi også draget fordel af, at vi var i et attraktivt kvarter”, fastslår Tina.

Selv om Tina og Roland købet rækkehuset i Svogerslev før krisen satte ind og sendte boligpriserne mod bunden, har parret hverken vundet eller tabt på hushandlen. De kommer ud med et pænt nul. Så selv om man sætter den rigtige pris og får solgt på rekordtid, behøver det slet ikke blive en dårlig handel for sælger.

Find mere om