Rækkehuse skyder op i Aarhus og København

Foto: Boligsiden

Der er ikke Kartoffelrækkehuse til alle. Men rækkehusene er populære, og i øjeblikket skyder de op som projektsalg i de store byer, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Rækkehuset har været et interessant studie på boligmarkedet de seneste år. Efterspørgslen har været stor, og udbuddet har slet ikke været stort nok til at mætte markedet. Det har fået priserne til at stige, og det ser ud til også at have sat gang i byggeriet.

Rækkehuse opført som projektsalg skyder op i de store byer i sådan en fart, at projektsalgene nu udgør en stor andel af rækkehussalget. I Østjylland, hvor Aarhus dominerer boligmarkedet, har hvert tiende solgte rækkehus været et projektsalg over det seneste fem år. I København by har andelen af rækkehuse, der sælges som projektsalg, været 21 procent af rækkehussalget over de seneste fem år.

”Mange vil gerne bo i hus i byen, men der har ikke været nok rækkehuse på markedet. Der er simpelthen ikke Kartoffelrækker til alle, og det prøver man nu at gøre noget ved”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mens de gamle rækkehuse i Kartoffelrækkerne har charme og historie, har nybyggede rækkehuse andre fordele. Man bygger nemlig større i dag, end man gjorde en gang, og de rækkehuse, der sælges som projektsalg nu, er generelt 12 kvadratmeter større end de eksisterende rækkehuse. Vil man have endnu mere plads, skal man i stedet kigge efter en villa, men så kan man få svært ved at finde en, hvis den skal ligge centralt i byen.

Rækkehuse som projektsalg

  • 605 rækkehuse er netop nu i udbud som projektsalg
  • 71 af dem ligger i København by
  • 66 af dem ligger i Aarhus Kommune
  • 999.000 kr. er laveste udbudspris for et projektsalgsrækkehus. Det ligger i Vordingborg.