Nye ugetal: Nu stiger hussalget

Foto: Boligsiden

Salget af villaer og rækkehuse steg i uge 30, viser nye ugetal fra Boligsiden. Antallet af solgte huse ligger dog stadig lavere end samme uge sidste år.

Flere husnøgler skiftede hænder i uge 30 end i uge 29, viser nye ugetal fra Boligsiden. Og det er ikke helt normalt.

”Det er ikke så tit, at vi ser, at salget af villaer og rækkehuse stiger i uge 30, da det stadig er en af de klassiske sommerferieuger. Men af og til ser vi et hop opad, og det er det, der er sket i år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

I uge 30 blev der solgt 754 villaer og rækkehuse, og det er mere end de 706, der blev solgt i ugen før. Antallet ligger dog et stykke under de 905 huse, der blev solgt i samme uge sidste år.

Flere nye huse til salg

Det var ikke kun køberne, der var på markedet i uge 30. Sælgerne benyttede også lejligheden til at sætte flere huse til salg end i ugen før. I uge 30 kom der 1.016 nye villaer og rækkehuse til salg, mens tallet lå på 994 i ugen før.

”Normalt ser vi også en nedgang i antallet af nye huse til salg i uge 30, men også her har der været mere aktivitet end i ugen før,” siger Birgit Daetz.

Markedet for ejerlejligheder og sommerhuse ligger stabilt

Uge 30 bød ikke på de store ændringer på markedet for ejerlejligheder. Der blev solgt 172 ejerlejligheder mod 202 ugen før, mens der blev sat 310 nye lejligheder til salg, hvilket er på niveau med ugen før.

Samme tendens ser vi på sommerhusmarkedet, hvor der blev solgt 154 sommerhuse i uge 30 mod 157 i ugen før. 152 valgte at sætte sommerhuset til salg i uge 30, mens tallet lå på 175 i ugen før.