Nye ugetal: Både udbuddet og salget stiger

Foto: Boligsiden

Sommerferien er slut, og det kan mærkes på boligmarkedet, hvor antallet af nye boliger til salg og solgte boliger steg i uge 32. Det viser de nye ugetal fra Boligsiden.

Den sidste sangria er drukket, og vanen tro er både boligkøbere og -sælgere tilbage på boligmarkedet efter ferien. Det viser de nye ugetal for uge 32.

Der blev nemlig sat flere nye boliger til salg i uge 32 sammenholdt med ugen før. Det gælder både huse, ejerlejligheder og sommerhuse, ligesom det samlede udbud steg fra 44.402 boliger til 44.500.

Samtidig er der også solgt en del flere huse og lejligheder i uge 32 end i ugen før, mens sommerhussalget ligger på samme niveau som ugen før.

”Boligmarkedet går typisk en smule ned i gear i sommerferien for så at vågne igen i uge 32 eller 33. Så mens meget andet er foranderligt i verden, er boligmarkedet helt som det plejer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hussalget er tilbage på niveau

Antallet af solgte huse, der det meste af sommeren har ligget lidt under niveauet for forrige år, er nu kommet på niveau med gennemsnittet for årene 2015-2019.

I uge 32 skiftede 809 husnøgler således hænder, og det er noget mere end de 696 huse, der blev solgt i ugen før. Også antallet af nye villaer og rækkehuse til salg følger udviklingen fra forrige år.

Salget af ejerlejligheder ligger stadig noget lavere end i forrige år, trods en pæn fremgang i uge 32, hvor der blev solgt 241 lejligheder sammenholdt med 177 i ugen før. Til sammenligning blev der i gennemsnit i uge 32 i perioden 2015-2019 solgt 352 lejligheder.

”Priserne på ejerlejligheder i de store byer er høje i forvejen, og når der kommer rentestigninger oveni, som vi har set i år, bliver udgiften for at bo der så høj, at nogle købere slår bremsen i,” siger Birgit Daetz.

Ro på sommerhusmarkedet

Sommerhusmarkedet har været præget af nogle år med usædvanligt høje salgstal men er i år vendt tilbage til mere normale tilstande. Antallet af solgte sommerhuse i uge 32 lå på 85 procent af gennemsnittet for antal solgte i årene 2015-2019. Antallet af nye sommerhuse til salg lå næsten på niveau med gennemsnittet for 2015-2019.

”Antallet af nye sommerhuse til salg følger gennemsnittet for årene før corona. Med fortsat uro i verden og sommerens udfordringer i flybranchen er der nok mange, der har set en fordel i at beholde sommerhuset på egne hænder,” siger Birgit Daetz.