Nye digitale energimærker på Boligsiden.dk

Foto: Energistyrelsen

Med et enkelt klik kan forbrugerne nu se, hvad der skal til for at energioptimere hver enkelt bolig, der er til salg. De nye digitale energimærker på Boligsiden.dk er en hjælp for både køber og sælger.

Nu er det blevet endnu nemmere at få hurtigt og konkret information om den enkelte boligs energimærke. Boligsiden.dk har implementeret de nye såkaldte digitale energimærker, der betyder, at man med et enkelt klik kan komme fra en boligsøgning eller boligpræsentation og direkte over på en side hos Energistyrelsen, der giver en detaljeret oversigt over, hvordan man kan forbedre boligens energimærkning. For at se oversigten skal man blot klikke på den enkelte boligs lille energimærke på resultatlisten eller på boligpræsentationen.

”Det er et stort fremskridt, at man nu med et enkelt klik kan komme direkte fra sin boligsøgning til et helt konkret liste over mulige forbedringer for den enkelte bolig. De fleste vil helst have en bolig med et godt energimærke, men kun 1,4 procent af de villaer og rækkehuse, der er til salg netop nu, har energimærke A, og kun godt 5 procent har energimærke B. Der er med andre ord ikke ret mange lavenergihuse på markedet, men nu er det blevet nemmere at gennemskue, hvordan man gør en energitung bolig mere energirigtig”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

68 procent går efter boliger med lavt energiforbrug

Mange hæfter sig ved energimærket, når de søger bolig på Boligsiden.dk. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarede 68 procent, at de går efter en bolig med lavt energiforbrug. Energimærket har med andre ord stor betydning for de fleste boligsøgende.

”Falder man for en bolig med et af de dårligere energimærker, kan man med de nye digitale energimærker med det samme se, hvad det vil koste at energioptimere boligen. Ofte vil det vise sig, at man med relativt få midler kan få en langt bedre energiudnyttelse af boligen”, siger Birgit Daetz.

Læs også: Flere går efter lavenergihuse

Også sælgerne får glæde af det nye energimærke, der kan få sat skub i salget af ellers energitunge boliger. Fordi informationerne om detaljerne i energimærket er blevet gjort så let tilgængelige, betyder det også, at flere formodentlig vil overveje at købe et hus med et dårligt energimærke og energioptimere det i forbindelse med overtagelsen. På den måde bliver det en fordel ikke bare for køber og sælger men også for miljøet, der i sidste ende er den helt store vinder, hvis det resulterer i et reduceret energiforbrug.