Myter om boligsalg i påsken

Foto: Boligsiden

Påske er boligtid, men hvad er fup og fakta? Boligsiden.dk ser på boligmarkedet netop nu, hvor æg, gækkebreve og påskeliljer er i lige så høj kurs som fritidsbolig, hus og have.

Vi snakker meget om bolig i påsken, men hvor meget er snak og hvor meget gør vi rent faktisk ved det? Køber vi sommerhuse, så det sprøjter, og skal vi alle sammen til åbent hus? Svarene får du her.

Vi køber sommerhus i påsken

Falskt. Vi kan godt lide at se på boliger til salg i påsken – også sommerhuse, men det er ikke i påsken, vi slår til og køber. Det gør vi først 4-5 uger efter påske. De tidlige sommermåneder er højsæson for sommerhussalg.

Vi går til åbent hus i påsken

Sandt. Mange går til åbent hus, men ikke alle. Er man boligsøgende, er det oplagt at bruge påskedagene på at se på boliger og køre rundt i nogle områder og vejre stemningen. I en undersøgelse blandt Boligsidens brugere svarer 22 procent, at de skal se på bolig til salg i påsken.

I 2014 var der rekord mange åbent hus-arrangementer anden påskedag, hvor over 15.000 boligsælgere slog dørene op. Så mange bliver der ikke i år, men du kan naturligvis se alle boligerne her på siden, hvor de ligger og gør sig til.

Alt handler om sommerhuse i påsken

Falsk. Tidligere undersøgelser viser, at vi i højere grad bruger påsken på ejerboligjagt og i mindre grad på sommerhusjagt. Vi går til åbent hus i villaer og rækkehuse og bruger i det hele taget masser af tid på vores ejerboliger. Men mange har stadig tradition for at åbne sommerhuset i påskeferien, så det er ikke en myte, at påsken også handler om sommerhuse.

Påsken er blevet boligens højtid

Sandt. Boligrelaterede opgaver står øverst på vores liste over gøremål i påsken: Vi skal se på boliger til salg, i sommerhus, i haven eller renovere. I en undersøgelse blandt Boligsidens brugere svarer kun 10 procent, at de skal rejse, mens 16 procent enten har andre planer eller endnu ikke har besluttet, hvad de skal.