Mindre sommerhuse er mest populære

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på sommerhuse på 40-60 m2 er steget med knap 10 pct. på tre år. Samtidig er salgstiden for de mindre sommerhuse kortest. Det viser friske tal fra www.boligsiden.dk.

Vi går i højere grad efter de mindre boliger, når drømmen om fritidsbolig i sommerlandet skal realiseres. Nye tal fra boligportalen www.boligsiden.dk viser, at der er kommet mere fart i salget af sommerhuse på 40-60 kvadratmeter

I Boligsidens analyse er sommerhusene inddelt efter størrelse, og tallene afslører, at salgstiden er steget for alle øvrige sommerhuse i Boligsidens undersøgelse. Udviklingen fremgår af søjlediagrammet her på siden.

”Salgstiderne er steget med helt op til 55 pct. – det er i dag de største sommerhuse, der er sværest at sælge. Derimod sælges husene på 40 til 60 kvadratmeter hurtigst, og som de eneste er salgstiden faldet. Den er nu 13 pct. lavere end på samme tidspunkt for tre år siden”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Prisstigning på 9 pct.

Påfaldende nok viser Boligsidens tal, at netop husene på 40-60 kvadratmeter, som altså sælges hurtigst i dag, for præcis tre år siden var den type huse, der solgte langsomst. Billedet er med andre ord vendt helt på hovedet.

Mens priserne på markedet generelt set er faldet, bliver sommerhusene på 40-60 kvadratmeter derimod handlet til priser, der ligger 9 pct. over niveauet fra foråret 2009. Bortset fra de største sommerhuse i Boligsidens analyse – det er huse på mere end 130 kvadratmeter – er salgspriserne på alle andre sommerhuse faldet i samme periode.

Mere fornuftigt valg

Har man et stort sommerhus, tyder alt på, at det er sværere at få solgt huset i det nuværende marked.

”Krisen har gjort os mere velovervejede, hvorfor det mindre hus nok passer bedre til pengepungen. Samtidig er det store hus dyrere i drift og vedligeholdelse, hvilket alt i alt påvirker familiens valg. Derfor er de lidt mindre huse mere attraktive”, vurderer Birgit Daetz.